Wegpiraten, oplichters en burenruzies op Nederland 1

Blik op de weg, Opgelicht en De Rijdende Rechter keren vanavond terug met een nieuwe reeks afleveringen op Nederland 1. De camera’s in de politie- voertuigen leggen ook in het nieuwe seizoen van Blik op de Weg weer feilloos het weggedrag van de weggebruikers vast. Naast de nodige verkeersovertre- dingen krijgt de kijker ook een aantal tips voorgeschoteld. Ook zal er nagepraat worden met één van de overtreders, die vindt dat stoplichten de doorstroming flink belemmeren.

In de eerste uitzending van Opgelicht?! wordt onder meer het verhaal vertelt van een man die artiesten en zakenpartners onder valse voorwendselen voor zich laat werken en nooit een cent betaald. Hij organiseerde in de rapwereld meerdere concerten, maar betaalde nooit. Hij slaagde erin Dru Hill naar Nederland te krijgen maar de bandleden kwamen de hotelkamer nooit uit omdat ze niet betaald kregen. De BNN presenator O-dog mocht het woedende publiek naar huis sturen.

Ook Nederlandse artiesten zijn de dupe geworden van deze bedrieger. De band Trafassi van de hit “Kleine wasjes, Grote wasjes” wacht al negen jaar op de vergoeding voor hun optreden. Dezelfde man probeert ook in de telecomwereld mensen voor zijn karretje te spannen. Een team van Opgelicht?! zoekt de man op in zijn kantoor om hem te confronteren met zijn daden.

In de eerste aflevering van een nieuwe De Rijdende Rechter is aandacht voor de families Moelchand en Vogelesang. Zij zijn kersverse buren in een Haagse nieuwbouwwijk. De burenrelatie begint goed, samen plaatsen ze de schutting tussen de achtertuinen. Als het werk klaar is bekijkt Channo Moelchand vanaf zijn balkon de schutting. Hij schrikt zich rot, aan de achterkant loopt de schutting scheef!

Buurvrouw Vogelesang is het daar niet mee eens. Sterker nog, zij voelt zich het slachtoffer want de uitbouw van Moelchand staat gedeeltelijk op haar erf. Zo staan de buren lijnrecht tegenover elkaar. Het is aan mr. Frank Visser om duidelijkheid te scheppen. Hoe moet de schutting staan en waar loopt de erfgrens?

Blik op de weg is om 20.35 uur te zien op Nederland 1. Opgelicht?! volgt om 21.10 uur. Na Opsporing Verzocht is om 22.35 uur De rijdende rechter te zien.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen