300.000 kijkers voor De Nieuwste Show


De kijkcijfers van maandag 17 september 2007 (SKO)

De Nieuwste Show (BNN, Ned3, 23:06) – ‘De overtreffende trap van het nieuws’, dat is wat BNN en NPS voor ogen heb- ben met De Nieuwste Show, waarvan de eerste uitzending maandagavond door 300.000 kijkers (madl: 7.1%) bekeken werd. Presentator Patrick Lodiers wilde graag een satirische nieuwsrubriek maken, “omdat het in Nederland nog niet bestaat, en omdat jongeren niet meer naar het traditionele journaal kijken.“. Jongeren beleven het nieuws volgens Lodiers heel anders.

Patrick Lodiers bij Knack: “Jongeren plukken nieuws van het internet, lezen een stuk uit de gratis krant die ze op de trein vinden en kijken eens op teletekst. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat jongeren op de hoogte zijn van de actualiteit. Dat maakt wijs: als je weet wat er elders in de wereld gebeurt, begrijp je ook je eigen omgeving beter.” Ook oudere kijkers mogen volgens Lodiers kijken. “Onze doelgroep is wel zestien tot vijfendertig, maar ik kan me voorstellen dat ook kijkers die daarbuiten vallen er graag naar zullen kijken. We geven toch wel een bepaalde draai aan het nieuws. Niet enkel de scherpe toon van de show is voor ons erg belangrijk, we willen ook altijd een stapje verder gaan dan het gewone journaal.

Pauw en Witteman (VARA, Ned1, 23:00) – Rita Verdonk besluit pas volgend jaar of ze een eigen partij opricht. “Ik heb altijd gezegd dat dit kabinet niet langer dan twee jaar zit en volgend jaar valt. Als ik wat ga doen, dan zou ik er dan mee starten“, aldus Verdonk maandagavond in Pauw en Witteman. Volgens Verdonk is er bewust een aanleiding gezocht om haar uit de VVD-fractie te zetten. “Er wordt met twee maten gemeten. Als de mening van Henk Kamp afwijkt van de VVD-lijn, dan hoor je er niemand over.” In het praatprogramma meldde ze ook dat een VVD-erelid haar het burgemeesterschap van Rotterdam heeft aangeboden, in 2009. Verdonk liet echter weten in de Tweede Kamer te blijven als eenmansfractie. Pauw en Witteman werd maandag door 1.219.000 kijkers (madl: 31.5%) bekeken. Ook voorafgaand aan de uitzending behaalde Nederland 1 hoge cijfers. Na het Journaal (1,7 miljoen kijkers), werden Radar (1,8 miljoen kijkers), Spoorloos (2,2 miljoen kijkers) en Flikken Maastricht (1,2 miljoen kijkers) goed bekeken.

Max en Loretta (Max, Ned2, 17:38) – Loretta Schrijver ontving maandag onder meer Peter van der Vorst en Henny Huisman in de eerste uitzending van haar nieuwe middagmagazine Max en Loretta op Nederland 2. Allebei de gasten waren zeer complementieus. Henny Huisman riep het publiek zelfs op tot applaus. “Ik vind het hartstikke leuk dat je een eigen programma hebt“, zei Henny tegen Loretta. “Peter zei net: ‘Hartstikke leuk, mooi decor’. Maar als er iemand inmstaat die het niet goed kan, dan heb je niets aan een mooi decor.” Loretta is erg blij met haar eigen programma (filmpje): “Ja, laat het maar gezellig zijn. Gezellig met diepgang.” Het programma is gericht op de wat oudere kijkers. “Ik zie twintig verschillende rollators, als het er niet honderd zijn, over straat, ehh.. lopen, haha. Dan wil ik wel weten waarom die ene beter is dan die ander. Wat die voor kunstjes allemaal kan die rollator.” Max en Loretta trok maandag 502.000 kijkers (madl: 14.6%) naar Nederland 2.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen