1,2 miljoen kijkers voor Prinsjesdag


De kijkcijfers van dinsdag 18 september 2007 (SKO)

Prinsjesdag (NOS, Ned1, 12:34) – Minister Wouter Bos (Financiën) heeft dinsdagmiddag op Prinsjesdag de rijksbegroting voor volgend jaar aan de Tweede Kamer aangeboden. Afgelopen weekeinde lekte de volledige miljoenen- nota al uit, en opnieuw via RTL Nieuws. Premier Jan Peter Balkenende betreurt dat de stukken zijn uitgelekt in de media. “De berichtgeving geeft daarmee een incorrect, onvolledig en vertroebeld beeld van het voorgenomen beleid“, oordeelde de premier.

Het zelfstandige Kamerlid Rita Verdonk beleefde tijdens Prinsjesdag haar eerste werkdag sinds haar gedwongen vertrek uit de VVD-fractie. Waar haar collega’s de Miljoenennota in groepjes van twee of drie becommentariëren, moest Verdonk het dinsdagmiddag in haar eentje doen. Vlak voor Nova-verslaggever Ferry Mingelen haar aankondigt voor een interview op tv, houdt GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema Verdonk even staande. “Ik wilde even vragen hoe het met je gaat? Het klinkt misschien raar uit mijn mond, maar ik leef met je mee. Ik vind dat je je kranig weert.

Verdonk neemt het compliment glimlachend in ontvangst. Van de vragen over de VVD en haarzelf heeft Verdonk wel even genoeg. Inmiddels heeft ze ook zelf de knop omgezet, zegt ze. “Het gaat nu om het landsbelang. We moeten oppositie gaan voeren tegen dit kabinet. O nee, sorry. Ik ben geen ‘we’ meer, het is nog even wennen.” Het Prinsjesdag-verslag trok dinsdagmiddag 1.153.000 kijkers (madl: 66.3%).

Beauty en de nerd (RTL5, 20:31) – Een maand lang was Bridget Maasland in New York. Bij terugkomst kon ze meteen doorreizen naar de Belgische Ardennen voor het realityprogramma Beauty en de nerd‘, dat dinsdagavond door 429.000 kijkers (madl: 6.9%) bekeken werd. “Het is nogal een overgang inderdaad. In New York maakte ik reportages over de jetset en dan ineens zit je tussen de nerds, en dan ook nog voor een andere zender”, aldus Bridget. Tijdens de opnames van ‘Hoe word ik een New Yorkse vrouw’ ging tv-zender Tien op in RTL. “Ik werd door RTL met open armen ontvangen. Meteen na terugkomst uit New York heb ik een bespreking gehad waarin me werd gevraagd of ik het leuk zou vinden om ‘Beauty & de nerd’ te presenteren, omdat Renate Verbaan de presentatie niet kon combineren met de opnames voor haar andere programma’s ‘Lost in Tokio’ en ‘Project Catwalk’. Ik kon daar volmondig ja op zeggen. Daar ben ik presentatrice voor.

Real Madrid – Werder Bremen (NOS, Ned3, 20:42) – Arjen Robben heeft dinsdagavond zijn debuut gemaakt voor Real Madrid. De aanvaller mocht in de slotfase van de wedstrijd in de Champions League tegen Werder Bremen invallen. Voor het eerst stonden vier Nederlanders in het veld bij Real Madrid, naast Robben waren dat Ruud van Nistelrooy, Royston Drenthe en Wesley Sneijder. Robben kwam deze zomer voor het astronomische bedrag van 36 miljoen euro over van het Engelse Chelsea. “Ik ben zeer tevreden en ik denk dat het een goed begin was. Dit is heel speciaal voor mij. Ik kreeg kippenvel van de sfeer”, aldus Robben. Ruud van Nistelrooij maakte dinsdagavond de winnende treffer: Real Madrid – Werder Bremen eindigde 2-1. “Het was een lastige wedstrijd. Werder is een stugge ploeg, maar ik denk dat het verdiend was.” Hij had ook genoten bij het debuut van landgenoot Arjen Robben. “Fantastisch dat hij hier is, hij heeft er hard voor gewerkt.” Real Madrid – Werder Bremen werd dinsdagavond door 1.421.000 kijkers (madl: 23.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen