SBS: ‘Niets waar van miljoenenfraude’

Het bericht dat weblog Dutchcowboys.nl woensdag bracht over de inval van de FIOD bij SBS en RTL wordt hevig tegengesproken door de zenders. Het weblog meldde dat de inval van vorige week mogelijk te maken had met een enorme btw-fraude. RTL en SBS ontkennen dit stellig. “Het is volstrekte onzin, het onderzoek van het Openbaar Ministerie richt zich op de wet op de Kansspelen, en niet op btw-fraude, dat is complete nonsens“, aldus een zegsman van SBS Broadcasting.

Een woordvoerder van RTL sluit zich hierbij aan. “Het onderzoek van de FIOD richt zich op een eventuele overtreding van de wet op de Kansspelen, absoluut niet op btw-fraude, dat is gewoon niet waar“, zegt hij bij Broadcast Magazine.

Dutch Cowboys zegt te weten dat SBS en RTL geen btw afdragen over de sms’jes die kijkers sturen, maar alleen over het bedrag dat de zenders aan telecomoperators betalen. SBS heeft aangekondigd een rechtszaak niet te schuwen als de Cowboys hun berichtgeving niet aanpassen. “Hun bericht is gewoon niet waar om twee redenen. A: Er is geen wederhoor gepleegd, en B: ehm, er is gewoon niks van waar. Als je zo journalistiek bewijst, ik bedoel bedrijft, dan zijn daar consequenties aan verbonden“, aldus een woordvoerder van SBS in De Pers. “Als wij bij Shownieuws iets zeggen wat niet waar is, dan moeten wij ook vaak een schadeclaim betalen.

Dutch Cowboys zegt niet van plan te zijn het bericht van de site te verwijderen. “De hoofdredactie laat weten dat ik degene ben die heeft geschreven en dat ik hiervoor verantwoordelijk ben. Maar ze geven ook steun en helpen mee in de overwegingen“, aldus de auteur van het artikel. “Tja, het stuk er dan maar afhalen? Voor mijzelf besluit ik niet mee te werken aan interview verzoeken van RTL Boulevard, RNN7 en diverse kranten. We willen niet zelf nieuws worden. Het zou moeten gaan over de inhoud van de zaak. Maar daarin lijken nog maar weinig mensen geinteresseerd.

Volgens de auteur is SBS 6 ‘over de rooie’. “In de loop van deze ochtend schijnen ook RTL en Endemol hun juristen in de gevechtstand te hebben gezet. Tot op heden is van die zijde een officiële reactie uitgebleven. (..) Rectificeren dan maar? Nee. Daarvoor vind ik nu echt geen aanleiding. Sterker nog de reactie van SBS lijkt erop te duiden dat we toch iets brandbaars hebben opgepakt…

Zie ook: ‘FIOD-inval SBS en RTL gaat over miljoenen fraude btw‘ (Dutchcowboys)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen