Tamara Brinkman: ‘Roadrun mijn mooiste klus ooit’

Geplaatst op Fri 21 Sep 2007 om 10:53

Tamara Brinkman, oud-Onderweg Naar Morgen actrice en voormalig sidekick van Ruud de Wild, presenteert vanavond de eerste aflevering van het nieuwe autoprogramma Roadrun op Veronica. In Roadrun maken drie teams van twee per- sonen een rally door Spanje. Tamara Brinkman heeft erg genoten van de opnames aldaar. “Terwijl ik voor de camera stond te praten en nog eens van het uitzicht genoot, besefte ik ineens dat ik hiervan altijd heb gedroomd“, vertelt Brinkman bij de GPD.

Een programma voor volwassenen en nog wel in het buitenland! Ik heb mezelf even toegesproken dat ik hiervan moet genieten. Het is mijn mooiste klus tot nu toe.

Brinkman speelde van 1997 tot 2001 de rol van Babette Couwenberg in ‘Onderweg naar morgen’, tussen medio 2004 tot begin 2006 was zij sidekick van Ruud de Wild op Radio 538. Ze vertrok omdat ze niet goed in het team paste. “Ik moest een vrouwenrol vervullen, een rol die niet bij me past. Ik ben wel vrouw, maar ik kan ook lachen om platte mannengrappen die discriminerend zijn voor vrouwen. Daardoor ontbrak de chemie, de klik. Uiteindelijk hebben we er een punt achter gezet“, vertelt Brinkamn. Momenteel is ze de stem en het gezicht van Nickelodeon en dj bij Slam FM. “Bij Nickelodeon doe ik gek en blij, bij Roadrun kan ik meer mezelf zijn.

Bij Radio 538 leerde Tamara haar vriend dj Jens Timmermans kennen. “Hij vindt het supergaaf voor me dat ik Roadrun presenteer. Blijkbaar ben ik het juiste type dat Veronica voor dit mannenprogramma zocht: stoer en pittig…

In zeven afleveringen Roadrun doorkruisen zes voor elkaar onbekende kandidaten in een spannende rally het vasteland van Spanje. De kandidaten worden in drie teams van twee personen verdeeld en moeten tijdens hun tocht zo min mogelijk kilometers maken en diverse opdrachten uitvoeren. Het gaat dus niet om snelheid, maar om samenwerking, inzicht en een stukje geluk. De deelnemers maken kans op de hoofdprijs die bestaat uit een week lang met je beste vrienden in een villa op Ibiza.

Roadrun is vanavond om 22.25 uur te zien bij Veronica.
3 Reacties op “Tamara Brinkman: ‘Roadrun mijn mooiste klus ooit’”


  1. Mike

    Past volgens mij bij uitstek op de vrijdagavond van Veronica. Wat me onlangs opviel is dat bij de herhaling van Wegmisbruikers een andere voice-over wordt gebruikt, die wat ‘brutaler’ is. Volgens mij volstrekt onnodig.

  2. Anonymous

    Ja? Volgens mij kijk je naar de herhalingen op zaterdag. Dat is Andre van der Toorn 6 jaar terug… beetje ADHD :)

  3. Chiel

    Was ik dus.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.