Nieuw seizoen Ik Vertrek op Nederland 1

Het TROS-programma Ik Vertrek, waarin Nederlanders worden gevolgd die hun geluk in het buitenland gaan proeven, keert vanavond 6 september terug met een nieuwe reeks afleveringen op Nederland 1. In de eerste aflevering van de nieuwe reeks is te zien hoe de familie Engelbracht (foto) naar een onbewoond eiland in Maleisië vertrekt. Peter en Sylvia Engelbracht uit Soest zijn allebei al jaren verliefd op Azië. Nu vertrekken ze naar een klein eilandje vlak voor de oostkust van Maleisië.

De familie heeft een deel van het kleine eiland gekocht. Ze willen daar een resort gaan bouwen. Maar hoe is het voor hun zoon Storm van tien om vanuit het Gooi naar Maleisië te emigreren? Ook Justus, de 19-jarige zoon van Peter uit een vorige relatie heeft moeite met het vertrek van zijn vader en halfbroer. Eenmaal in Maleisië blijkt dat de bouw van het resort nog niet zo makkelijk van start kan gaan. En hoe bevalt het leven in een strenge moslimcultuur? Sylvia is een echte Amsterdamse die niet op haar mondje is gevallen en wel van een borrel houdt. Maar wat denken de Maleisiërs eigenlijk van die schaars geklede hoogblonde Hollandse?

Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. “Ook dit seizoen volgt Ik Vertrek uiteenlopende gezinnen en stellen“, aldus een woordvoerster van de TROS. “Waar gaan ze naar toe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland.

Ik Vertrek is vanaf vanavond wekelijks om 21.15 uur te zien op Nederland 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen