Fons van Westerloo wil nieuwe ‘Barend en Van Dorp’

RTL-baas Fons van Westerloo is niet tevreden over de kijkcijfers van het nieuwsprogramma 4 in het land en ziet graag een late night talkshow terugkeren op RTL 4. Dat zegt hij in KRO Magazine. Van Westerloo voerde onlangs overleg met programmadirecteur Bart in ’t Hout. “We hebben bij de Chinees echt heel lang gesproken over hoe we bijvoor- beeld een nieuwe Barend & Van Dorp kunnen maken. Zij brachten de kunsten en de politiek binnen maar ook de wereld van Big Brother.

Het zomaar bij elkaar zetten van twee mensen is niet voldoende, beseft Van Westerloo zich. “We kwamen er bij die Chinees niet uit. Maar we hebben het ook gehad over 4 in het land. Dat heeft nog niet hetzelfde bereik als Hart van Nederland en dan loop je daar weer over te piekeren. Verwacht men van ons toch niet meer het serieuze, harde nieuws? Zo loop je voortdurend na te denken.

Toen de eerste haarscheurtjes in het succes van RTL leken te komen, werd kritiek geuit dat er niet genoeg vernieuwing zou zijn bij RTL. “Die kritiek was ook logisch. We hebben onze zenders geherprofileerd. Als je RTL weer wat moderner wilt maken, dan kan er even kortsluiting ontstaan met de kijker. Het is pas echt mis als die kijker daarna niet bij je terugkomt“, aldus Van Westerloo.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen