1 miljoen kijkers voor Nova


De kijkcijfers van donderdag 13 september 2007 (SKO)

Nova (NPS/Vara, Ned2, 22:20) – VVD- leider Mark Rutte was donderdagavond te gast in Nova om te vertellen over Rita Verdonk, die hij uit de partij heeft gestuurd. Mark Rutte denkt er niet aan om op te stappen als fractieleider. “Hier geldt het aloude adagium ‘niet aftreden, maar optreden“, zei hij in Nova, dat door 1.000.000 kijkers (madl: 18.8%) bekeken werd. “Verdonk is ‘quite a character’ met ongelooflijke kwaliteiten, maar op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken.

Eenvandaag presenteerde donderdagavond de uitslag van een enquête, die gehouden werd onder 9000 deelnemers. Driekwart (74 procent) van de VVD-achterban vindt het niet terecht dat Rita Verdonk uit de Tweede Kamer-fractie is gezet. Van de ondervraagden zegt 23 procent dat zij – als er nu verkiezingen zouden zijn – dan op Verdonk zouden stemmen. Van de VVD-achterban zou 49 procent overstappen en van de stemmers op de PVDV van Wilders zegt meer dan de helft te switchen naar Verdonk. EenVandaag werd door 753.000 kijkers (madl: 22.4%) bekeken. Pauw en Witteman, waarin Rita’s adviseur Ed Sinke en VVD-Kamerlid Laetitia Griffith te gast waren, scoorde 974.000 kijkers (madl: 29.2%).

Twee voor twaalf (VARA, Ned2, 20:53) – Astrid Joosten trapte donderdagavond een nieuw seizoen van het quizprogramma Twee voor twaalf af. Ook in de nieuwe reeks blijft de basis van het spel hetzelfde. “Maar we passen de regels aan als dat nodig is. De motivatie van deelnemers is bijvoorbeeld heel anders dan vroeger“, vertelt Joosten in Televizier. “Toen wilden kandidaten koste wat kost alle vragen correct beantwoorden, terwijl ze nu berekenen hoeveel letters ze moeten hebben voor ze het woord kunnen raden en daarmee het minste geld verliezen. Het spel werd daardoor minder spannend. Het invoeren van de bonus bleek echter de perfecte oplossing. Hoe meer vragen de deelnemers goed beantwoorden, des te meer geld ze kunnen verdienen. En dat werkt prima.” Joosten vindt de encyclopedieën in het huidige Google-tijdperk nog wel relevant. “Het internet is een vrij medium. Er is weinig tot geen controlem dus je weet nooit helemaal zeker dat de bron klopt.” Twee voor twaalf werd donderdag door 973.000 kijkers (madl: 17.5%) bekeken.

Lost in Tokyo (RTL5, 20:31) – Lost in Tokyo volgt twaalf Nederlanders die midden in de wereldstad Tokio de Japanse gebruiken moeten leren kennen. Eén van de kandidaten is Eva Holierook. Zij vertelt aan Tvgids.nl: “Ik wist van tevoren niet waar ik aan zou beginnen. Op straat was ik voor het programma gevraagd, maar toen wilden ze er eigenlijk niets over kwijt. Het was de bedoeling dat we zo min mogelijk wisten. Dat de bestemming Tokio was, vond ik geweldig. Deze stad stond in de top drie van steden die ik nog wilde zien.” Hoewel een miljoen yen (7000 euro) en een verblijf in een luxe appartement in Tokio te winnen was, was er van rivaliteit geen sprake. “Wij waren echt de ergste nachtmerrie van de televisieploeg. Die hoopte dat we het elkaar flink lastig zouden maken. Daarom werden de opdrachten steeds moeilijker gemaakt. Maar wij konden het gewoon goed met elkaar vinden. Naast een afvalrace is het daardoor ook een informatief programma geworden. Zelf vind ik dat wel leuk, want zo leert ook de kijker Tokio kennen.” Lost in Tokyo werd donderdagavond door 226.000 kijkers (madl: 4.1%) bekeken bij RTL 5.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen