Eurovisie Dansfestival op Nederland 1

Redmond Valk en Alexandra Matteman vertegenwoordigen ons land vanavond 1 september tijdens de eerste editie van het Eurovisie Dansfestival in Londen. In deze show, die tussen 21.00 en 23.20 uur te zien is op Nederland 1, bepaalt het Europese publiek welk danskoppel zich het beste van Europa mag noemen. Er doen zestien landen mee. Ieder land vaardigt een danspaar af naar Londen. De zestien danskoppels laten allemaal een klassieke dans en een freestyle-dans zien.

De kijker thuis is de jury en geeft via televoting punten, net als bij het Eurovisie Songfestival. Voorafgaand aan het rechtstreeks verslag van het eerste Eurovisie Dansfesitval in Londen is in het programma Op weg naar het Eurovisie Dansfestival (20.25 uur) te zien hoe Redmond en Alexandra zich voorbereiden op deze belangrijke Europese danswedstrijd. De TROS-camera’s hebben het danspaar de afgelopen weken op de voet gevolgd, waardoor de kijker een realistisch beeld krijgt van hun weg naar het Eurovisie Dansfestival 2007.

Het commentaar van de eerste editie van het Eurovisie Dansfestival is in handen van Lucille Werner en dansspecialist Cor van de Stroet.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen