Avro stopt met podcasts

De AVRO heeft besloten om het aan- bieden van haar muziekprogramma’s als podcast voorlopig stop te zetten. Deze beslissing is het gevolg van een rechtenkwestie, waarbij vergoedingen betaald moeten worden aan rechtheb- benden van de uitgezonden muziek. Voorlopig zijn alle AVRO radioprogramma’s nu alleen ‘streaming’ terug te luisteren via ‘uitzending gemist’ en Avro.nl. De AVRO is voornemens haar podcast service zo snel mogelijk te hervatten.

Hervatten van de service kan nogven duren. “Het kan alleen als er een werkbaar systeem wordt afgesproken tussen de AVRO en de rechten-organisaties van auteurs, componisten, muzikanten van de gedraaide muziek in deze podcasts.

De AVRO is van mening dat rechthebbenden uiteraard betaald moeten krijgen en is hierover in gesprek met de belangenorganisaties om tot een oplossing te komen. “De AVRO hoopt de podcast-dienstverlening snel te kunnen hervatten om haar vooraanstaande positie op dit gebied voort te zetten.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen