Inval Fiod bij RTL en SBS

De fiscale opsporingsdienst Fiod heeft bij RTL Nederland en SBS invallen gedaan. De Fiod verdenkt de omroepen van het overtreden van de wet op de kansspelen door het uitzenden van de zogenoemde belspelletjes. De invallen vonden plaats in Hilversum, Amsterdam en Den Haag. Bij de invallen bij RTL en SBS is administratie inbeslaggenomen. Woordvoersters Kim Koppenol van RTL Nederland bevestigt de inval van de FIOD. “Het heeft betrekking op de wet op de kansspelen.

Koppenol vervolgt in De Telegraaf: “Inderdaad, de belspellen. Wij verlenen alle medewerking, meer kan ik op dit moment niet zeggen.

Woordvoerder Eric Eljon van SBS Broadcasting (SBS 6, NET 5 en Veronica) zegt dat ook SBS “bezoek heeft van de FIOD“.

De inval heeft te maken met een eerdere aangifte tegen twee aanbieders van belspellen door het Projectbureau Kansspelen, een onderdeel van het ministerie van Justitie. De aanbieders zouden de gedragscode overtreden. In die code is onder meer vastgelegd dat bij de deelnemers geen valse verwachtingen mogen worden gewekt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen