Van Westerloo wil salaris sterren matigen

RTL-topman Fons van Westerloo wil een einde maken aan de in zijn ogen exorbitante salarissen van presentato- ren. Hij zegt in de Volkskrant dat sommige salarissen door de komst van de televisiezender Talpa buitensporig zijn gegroeid. “Ik gun elke ster het beste, maar het is buiten proporties gegroeid”, zegt Van Westerloo, die al eerder aankondigde dat de Tien-sterren erop achteruit gaan bij RTL. De baas van RTL verwacht dat niet alleen zijn bedrijf gaat matigen met salarissen.

Het zou goed zijn als de hele omroep gaat matigen“, zegt Van Westerloo. Hij rekent daarbij op RTL en SBS, maar ook op de publieke omroep.

Van Westerloo: “Toen John de Mol met Talpa begon, betaalde hij hoge salarissen aan zijn ‘stal’. Ook mensen die bij hun werkgever bleven, konden ‘heel snel heel veel meer’ gaan verdienen”, aldus Van Westerloo. “Als wij onze sterren heel goed blijven betalen, maar niet exorbitant, dan kunnen we er zo een dramaserie bij maken. Dan heb je het zo over drie, vier miljoen euro.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen