1,2 miljoen kijkers voor Dag Jos


De kijkcijfers van donderdag 23 augustus 2007 (SKO)

Dag Jos (AVRO/NCRV, Ned1, 19:27) – De twee afscheidsprogramma’s voor Jos Brink zijn donderdagavond door veel mensen bekeken. Op Dag Jos, dat om half acht werd uitgezonden op Nederland 1, stemden 1.233.000 kijkers (madl: 29.6%) af. Dag Lieve Jos, dat een uur later te zien was op RTL 4, werd bekeken door 959.000 kijkers (madl: 17.6%). Jos Brink werd donderdag begraven. Duizenden mensen kwamen af op de verschillende afscheidsceremonies in de hoofdstad Amsterdam.

In de ochtend lag de cabaretier en televisiemaker opgebaard in theater Carré. Vanaf daar ging het verder naar de kerk De Duif, waar een afscheidsviering plaatsvond. In de middag werd Brink begraven op begraafplaats De Nieuwe Ooster. Brink overleed vorige week op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker.

Heroes (RTL5, 21:41) – Actrice Kristen Bell is sinds de afgelasting van de serie Veronica Mars erg gewild. De actrice kreeg van verschillende zenders een aanbod. Uiteindelijk koos ze voor de serie Heroes. Het aanbod om een nieuw wederkerend personage te spelen in Lost, met mogelijk een toetreding tot de vaste cast, weigerde Kristen. Ze zag het niet zitten te verhuizen naar Hawaï, waar de reeks wordt opgenomen. Kristen wilde niet te lang aan Heroes vastzitten en daarom koos ze voor een multi-episode verhaal. Creator-executive producer, Tim Kring, wist te vertellen via De Serie: “Dit was niet makkelijk te organiseren. Maar omdat we een show zijn met een grote cast en veel verhaallijnen hebben gedurende het jaar, konden we het kleine gaatje in Bell’s agenda vullen.” Kristen Bell zal het karakter Elle vertolken, een karakter dat omschreven wordt als een sexy, mysterieuze jonge vrouw. Heroes werd donderdagavond door 396.000 kijkers (madl: 6.8%) bekeken.

Bold and the beautiful (SBS6, 16:29) – Bold and the Beautiful-acteurs Ashley Jones (Bridget) en Winsor Harmon (Thorne) bezochten onlangs Amsterdam. Ze kwamen aan in de regen, maar Ashley Jones vindt het juist leuk vertelt ze bij TVgids.nl: “I love the rain! Het regent nooit in Los Angeles en ik vind regen juist zo romantisch!” Ook Winsor Harmon is enthousiast: “Het is mijn eerste keer in Nederland, maar ik vind het geweldig. Ik zou dolgraag in Amsterdam willen wonen.” The Bold and the Beautiful lijkt te kampen met een tekort aan vrouwen. Harmon: “Jazeker moeten er nieuwe vrouwen in de serie. Het is een beetje ziek. Zoals het er nu voorstaat zouden Eric, Thorne en Ridge als ze naar de Amsterdamse Wallen gingen nog steeds hetzelfde meisje kiezen.” Zelf zou Harmon er niet over piekeren om iets te beginnen met de ex van zijn vader. “No way in hell! Ik moet er echt niet aan denken dat ik wat zou hebben met een vrouw waar mijn vader mee naar bed is geweest.” The Bold and the Beautiful trok donderdagmiddag 187.000 kijkers (madl: 13.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen