‘SBS 6 in juli best bekeken zender van Nederland’

SBS 6 was in de maand juli de best bekeken zender van Nederland met een marktaandeel van 13,6% in de doelgroep 20-49 jaar. Dat meldt een woordvoerder van de zender. Daarmee boekte SBS 6 een stijging van 14% ten opzichte van juli 2006. Ook Net 5 en Veronica waren volgens de zegsman erg succesvol. “De drie SBS-zenders sloten de maand af met een gezamenlijk marktaandeel van 27,2% en lieten de PO (24,1%) en RTL (26,4%) hiermee achter zich.

SBS 6 zorgde volgens de woordvoerder voor een historisch resultaat door in de afgelopen maand elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag marktleider te zijn (18.00-24.00 uur, 20-49 jaar). “De in juli op dinsdagavond geïntro- duceerde dramaserie Medical Investigation kan met recht een hitserie genoemd worden. De serie behaalde een gemiddeld marktaandeel van 18,9% en behoort samen met House (gemiddeld 20,3%) tot de kijkcijferkanonnen van de zender.

Het eveneens nieuwe Britse woonprogramma De Grote Verbouwing is er samen met Natasja Frogers Hart in Aktie verantwoordelijk voor dat SBS 6 nu ook woensdagavond marktleider is, aldus de zegsman. “De in juli op zondagavond geïntroduceerde programma’s Wegmisbruikers en De Smaakpolitie blijken ook zeer succesvol. Wat verder opvalt is dat zowel de vroege als late editie van Hart van Nederland en Shownieuws in juli een recordaantal kijkers trekken.

Veronica scoorde in juli 2007 de beste julimaand ooit. Zowel in de doelgroep 20-49 jaar (7,2%) als in de voor de zender belangrijkste doelgroep 20-34 jaar (7,9%) vestigde Veronica nieuwe records. “Natuurlijk blijven de series Navy NCIS en Criminal Minds absolute kijkcijferhits. Het eveneens op woensdagavond geprogrammeerde Daybreak kan ook een succes genoemd worden.

NET 5 sloot de maand juli af met 9,5% in de voor zender belangrijkste doelgroep vrouwen 20-34 jaar. “De nieuwe medische dramaserie 3Lbs op maandagavond behaalde een gemiddeld marktaandeel van 9,3%. Ook het op dezelfde avond geprogrammeerde Big Love scoort goed met gemiddeld 11,6% (beiden vrouwen 20-34 jaar). Cold Case en Law & Order: Criminal Intent op de zaterdagavond zijn inmiddels vaste waardes en ook de films droegen bij aan het goede resultaat van NET 5. Met name de films Seven Years in Tibet, Dangerous Minds, Love Don’t Cost a Thing en Beautician and the Beast scoorden bovengemiddeld.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen