Eric van Stade nieuwe topman SBS

Eric van Stade (46) is per 1 augustus 2007 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur en Algemeen Directeur van SBS Broadcasting (SBS). Dat meldt een woordvoerder van de zendergroep vandaag. In deze functie krijgt Van Stade de eindverantwoordelijkheid voor alle media- en amusementsactiviteiten die onder de paraplu van SBS in Nederland worden verricht. Dit betreft televisie, gedrukte uitgaven en elektronische en andere media. Eric van Stade is blij met zijn aanstelling.

Volgens Eric van Stade staat de mediawereld aan de vooravond van vele nieuwe ontwikkelingen. “Bijvoorbeeld op het gebied van technologie en nieuwe distributievormen. Ook op commercieel gebied komen er nieuwe mogelijkheden en zullen nieuwe exploitatiemodellen moeten worden ontwikkeld“, vertelt hij. “SBS heeft de creativiteit in huis om de kansen die zich de komende jaren voor zullen doen, optimaal te benutten. Ik vind het een geweldige uitdaging om, juist vanuit mijn programmatische achtergrond, de komende belangrijke jaren leiding te geven aan SBS en het succes van dit mediabedrijf verder uit te bouwen.

Eric van Stade geeft in zijn nieuwe functie leiding aan het directieteam van SBS dat verder bestaat uit André Kreuzen (zakelijk directeur) en Peter Vertregt (commercieel directeur). Van Stade, die al sinds begin 2005 als programmadirecteur deel uitmaakt van de directie van SBS, zal naast zijn taken als voorzitter van de Raad van Bestuur ook verantwoordelijk blijven voor de programmaportefeuille.

SBS Broadcasting is onderdeel van ProSiebenSat.1 Media AG en bezit in Nederland momenteel drie Nederlandse commerciële televisiezenders (NET5, SBS 6 en Veronica), alsmede Veronica Uitgeverij, die onder meer de televisiegids Veronica Magazine uitgeeft, met een oplage van 1,1 miljoen het grootste tijdschrift van Nederland. Patrick Tillieux, onlangs benoemd tot Chief Operating Officer van ProSiebenSat.1 Media AG), is verheugd met de aanstelling van Eric van Stade.

Tillieux: “Eric stuurt sinds tweeënhalf jaar met veel succes de drie SBS-zenders NET 5, SBS 6 en Veronica alsmede SBS Productions aan. Daarvoor heeft hij SBS 6 neergezet als een sterke zender voor een brede doelgroep. Eric is standvastig en verbeten in een onstuimige televisiewereld. Ik heb hem leren kennen als een uiterst kundige en ervaren vakman, een erkende leider en een loyaal en goed mens. Ik ben ervan overtuigd dat hij de positie van het huidige zeer succesvolle SBS nog verder zal ontwikkelen en verstevigen.

Eric van Stade is sinds maart 1999 in de functie van programmaleider SBS 6 werkzaam bij SBS. Onder zijn leiding heeft SBS 6 zich ontwikkeld tot een van de drie best bekeken televisiezenders van Nederland. In januari 2005 werd hij benoemd tot programmadirecteur van SBS en daarmee verantwoordelijk voor de televisiezenders NET 5, SBS 6 en Veronica en het productiebedrijf SBS Productions. Voor zijn werkzaamheden bij SBS was Van Stade van 1989 tot 1999 in dienst bij John de Mol Productions waar hij verantwoordelijk was voor vele programma’s voor publieke en commerciële zenders in Nederland en Duitsland.

Op 3 juli 2007 verkreeg ProSiebenSat.1 Media AG alle aandelen van SBS Broadcasting. Na afronding van deze transactie zal ProSiebenSat.1 Media AG beide bedrijven integreren en verder ontwikkelen tot een pan-Europese mediagroep.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen