RTL en SBS willen rol kabelaars overnemen

RTL en SBS werken aan een plan om kabelmaatschappijen als UPC, Casema en Essent buitenspel te zetten en voortaan zelf het tv-signaal van hun zenders bij de klant af te leveren. Dat bevestigen woordvoerders van RTL en SBS in het Algemeen Dagblad. RTL en SBS willen ‘kale kabelcapaciteit’ voor zowel hun analoge als digitale uitzen- dingen huren. Het is de bedoeling dat de kijker zal kunnen kiezen tussen het tv-pakket van de kabelaar of het alter- natief van de tv-bedrijven.

De commerciële omroepen willen met eigen frequentieblokken de volledige controle krijgen op de kabel. Hoe hun pakket er precies gaat uitzien, is nog niet bekend. Wel dat minimaal de publieke zenders erin zitten, omdat dit wettelijk verplicht is. Groot voordeel voor de mediabedrijven is dat ze zelf digitale kanalen kunnen lanceren. Ook hoeven de tv-bedrijven niet meer bang te zijn dat een programmaraad adviseert een van hun kanalen te schrappen, zoals in Amsterdam gebeurde met RTL 7.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen