337.000 kijkers voor Afkicken


De kijkcijfers van donderdag 9 augustus 2007 (SKO)

Afkicken (BNN, Ned3, 20:23) – De 24-jarige An deed dit jaar mee aan het BNN-programma Afkicken. Tijdens een speciale thema-avond kreeg de kijker donderdagavond te weten hoe het de kandidaten na het programma is vergaan. An informeerde eind 2006 al zelf bij diverse afkickklinieken. An bij de GPD: “Maar ik had er geen geld voor. BNN kwam voor mij precies op het juiste moment. Ik was bereid me helemaal te geven, vandaar dat ik zo makkelijk vaar in het programma.

In Afkicken, dat naar de zin van An te veel een real life soap is geworden in plaats van een voorlichtingsprogramma, ontvouwde ze haar toekomstplannen; een loopbaan in de modewereld. Daar komt ze nu echter van terug. “Ik krijg ontzettend veel mailtjes van kijkers. Sommigen probeer ik te helpen en dat geeft me veel voldoening. Dat heeft eigenlijk altijd al in me gezeten, dus ik wil mijn studie weer oppakken en switchen naar psychologie of SPH (Sociaal-Pedagogische Hulpverlening, red.). Ik ben een gewone Brabantse meid en vanaf nu wil ik oprecht zijn. Met styling beland je al snel in die showbizzwereld die me toch een beetje te gemaakt is. De verslavingszorg trekt me steeds meer.” De thema-avond Afkicken werd donderdagavond door 337.000 kijkers (madl: 6.3%) bekeken op Nederland 3.

Lachen met de TROS (TROS, Ned1, 20:32) – In het decor van de TV Show ontvangt Reinout Oerlemans wekelijks gasten om te kijken naar humoristische fragmenten in Lachen met de TROS. Het programma is het aanzien niet waard, oordeelt de TV-Recensent. Als voorbeeld wordt het gesprek met twee acteurs uit Allo, Allo aangehaald. “Geen enkele mededeling van de twee gasten leidt tot een logische vervolgvraag. Alleen het feit dat zij er zitten is voor Oerlemans al reden het publiek op te juinen tot applaus en zelf schaterend over en onder de desk te rollen terwijl er helemaal niets gebeurt. Het niveau van de presentator is: “trek nog eens een gekke bek�?, en dan lachen natuurlijk. Lachen met de Tros. Of nog armoediger: “…Kan je iets Helga-achtigs doen?…�?. Nou dat kan Helga wel en ze scheelt haar ogen schuin. Brullachen.” Allo, Allo is weer dagelijks te zien bij RTL 7. “Ook geen kijktip natuurlijk naar de concurrent RTL7 waar ‘Allo ‘allo! momenteel weer avond aan avond is te zien. Wel een verwijzing trouwens naar Duitsland waar de kostelijke serie juist helemaal nooit op het scherm verscheen.” Lachen met de TROS werd donderdagavond door 1.144.000 kijkers (madl: 21.4%) bekeken.

Char, het medium (RTL4, 21:29) – Chazia Mourali, presentatrice van Char, het medium, heeft inmiddels een dochter van ruim zes maanden oud. Haar komst noemt Chazia ‘een van de bijzonderste ervaringen’ uit haar leven. “Omdat het zo puur was. Daar beloofden Marc en ik aan priester Antoine Bodar het goede, het schone en het ware na te streven. Het was voor mij niet zomaar een ritueel, maar het bewust stilstaan bij een zeer grote gebeurtenis in ons leven. De tranen stroomden over mijn wangen“, aldus Chazia onlangs in De Telegraaf. Chazia is niet streng gelovig. “Ik geloof in elk geval niet dat wij door God zijn veroordeeld om onder helse pijnen onze kinderen te baren, omdat een verre voormoeder op een fout moment een appel van een boom plukte. Dus ik heb tijdens de bevalling een ruggenprik gehad. Marc is dokter maar dat gold ook even niet aan het kraambed. We waren allebei zenuwachtig. Het laatste uur moet je, ondanks je verdoving, toch veel zelf doen. Ik heb hem mee zien lijden.” Char, het medium trok donderdagavond 767.000 kijkers (madl: 14.2%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen