Producent The Phone niet ontevreden over kijkcijfers

Het realityprogramma The Phone van de Avro wordt door ongeveer een half miljoen kijkers gevolgd. Willem Brom, producent van het programma, is niet teleurgesteld in de kijkcijfers. “Ik ben helemaal niet ontevreden. Er is gekozen om het programma op Nederland 3 uit te zenden. Daar scoort het heel goed in de leeftijdscategorie 20 tot 34, de doelgroep van die zender. Het is zelfs eens het best bekeken programma van de week geweest“, vertelt medebedenker Brom aan TVgids Online.

Op Nederland 1 had het programma mogelijk beter gescoord. “Was het op Nederland 1 uitgezonden, dan hadden we een ander, groter publiek getrokken. Maar dat was kennelijk niet de bedoeling. Of ik daarmee zit? Met miljoenen kijkers was het wel makkelijker praten geweest, nu moet ik meer uitleggen.

Nog voor de start van het programma was er grote buitenlandse interesse in het format van The Phone. Die interesse heeft volgens Brom niet onder het uitblijvende miljoenenpubliek geleden. “Tot nu toe hebben de kijkcijfers daarop geen invloed gehad. Alles gaat nog door. Een Amerikaanse zender als Fox vindt het nog steeds een gaaf idee. Bovendien zeggen kijkcijfers Amerikanen niets, men vindt het verloop van het aantal kijkers veel interessanter. En dat stemt positief: gedurende het programma neemt het aantal kijkers toe en die blijven ook hangen. Ze willen weten hoe het eindigt. Dát vinden de Amerikanen een interessant feit.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen