‘RTL 8 alsnog met 17 uur homeshopping’

De nieuwe zender RTL 8 zendt binnenkort alsnog ongeveer 17 uur per dag homeshoppingprogramma’s uit. Dat meldt weblog Dutchmedia. Eigenlijk was het de bedoeling om RTL 8 al sinds de start te voorzien van vele thuiswinkelprogramma’s, maar vanwege licentieproblemen in Luxemburg is nu slechts drie uur per dag een uitzending van LiveShop te zien. Binnenkort zal op het nieuwe kanaal alsnog deze zendtijdinvulling haar doorgang vinden, bericht Dutchmedia.

Volgens de richtlijn van de Europese Unie mogen televisiezenders slechts drie uur per dag homeshopping uitzenden. Om meer te kunnen uitzenden is een aparte licentie benodigd. RTL 4, RTL 5 en RTL 7 beschikken over zo’n licentie. Een woordvoerder van LiveShop bevestigt dat zodra een homeshoplicentie is afgegeven aan RTL 8 LiveShop meer uren zal uitzenden op dat kanaal.

Volgens de woordvoerder is dit een kwestie van ‘weken’. De Luxemburgse regering dient deze TeleShop 8-licentie af te geven. Dan zal de geplande circa 17 uur per dag homeshopping worden uitgezonden op RTL 8.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen