‘RTL 8 alsnog met 17 uur homeshopping’

Geplaatst op Fri 24 Aug 2007 om 10:45

De nieuwe zender RTL 8 zendt binnenkort alsnog ongeveer 17 uur per dag homeshoppingprogramma’s uit. Dat meldt weblog Dutchmedia. Eigenlijk was het de bedoeling om RTL 8 al sinds de start te voorzien van vele thuiswinkelprogramma’s, maar vanwege licentieproblemen in Luxemburg is nu slechts drie uur per dag een uitzending van LiveShop te zien. Binnenkort zal op het nieuwe kanaal alsnog deze zendtijdinvulling haar doorgang vinden, bericht Dutchmedia.

Volgens de richtlijn van de Europese Unie mogen televisiezenders slechts drie uur per dag homeshopping uitzenden. Om meer te kunnen uitzenden is een aparte licentie benodigd. RTL 4, RTL 5 en RTL 7 beschikken over zo’n licentie. Een woordvoerder van LiveShop bevestigt dat zodra een homeshoplicentie is afgegeven aan RTL 8 LiveShop meer uren zal uitzenden op dat kanaal.

Volgens de woordvoerder is dit een kwestie van ‘weken’. De Luxemburgse regering dient deze TeleShop 8-licentie af te geven. Dan zal de geplande circa 17 uur per dag homeshopping worden uitgezonden op RTL 8.
33 Reacties op “‘RTL 8 alsnog met 17 uur homeshopping’”


 1. Anonymous

  Zo kennen we RTL weer!!

 2. Appie

  Dit laat de Kassa weer rinkelen, wie besteedt daar ook maar enige tijd aan….

 3. NOOOO!!!!

  Ah nee he, dacht eindelijk een zender die weer normale programma’s gat uitzenden maar nee homeshopping gooi dat lekker op 1 zender nu weer op 4 zenders! RTL moet mer een koffietijd programma komen! niet deze shit!!!!

 4. mart

  Jammer want momenteel volg ik af en toe nog wel eens wat programma’s zoal:
  -Murder,she wrote
  -Eigen huis een tuin
  -tuin magazine
  -en niet te vergeten hoe schoon is jouw huis en in holland ligt een tuin.
  Zullen wel een aantal van geschrapt worden dan.
  Rtl 8 wordt dus zo’n znder waar niemand interrese in heeft ik kijk in ieder geval niet meer!

 5. zeis

  Van de kabel deze zender en wel meteen.

 6. robster

  wat een ongelofelijke zenderverkwisting. Dan doe mij Tien maar weer terug als we dadelijk 17 uur lang naar belspelletjes en tv shop moeten gaan kijken en de rest van de avond herhalingen van RTL 4, 5 en 7 programma’s…

  echt een dom gebruik van die zender!

 7. Hans Anders

  Koren op de molen van die neo communistische programma-raden die daar dan weer een Arabische zender voor in de plaats willen.

 8. Johan B.

  Hans Anders, dan zouden ze voor het eerst nog een keertje gelijk hebben ook. Alhoewel, die Arabische troep is wellicht nog erger. Kortom, gewoon 1 zender minder op de kabel. Wordt toch niet gemist.

 9. Johan B.

  Hans Anders, dan zouden ze voor het eerst nog een keertje gelijk hebben ook. Alhoewel, die Arabische troep is wellicht nog erger. Kortom, gewoon 1 zender minder op de kabel. Wordt toch niet gemist. Of toch maar bv. Family 7 of een andere christelijke zender op de plek van RTL 8. Kan ook nog.

 10. Kokstra

  Zo, maarliefst 7 uur eigen programmering! Ik dacht dat het de concurrentie met Net 5 aan moest gaan?

 11. Anonymous

  Rtl heeft zo’n rijk archief.
  Waarom niet de zender vullen met oud materiaal?! Leuk om dingen van weleer terug te zien.

 12. Johan

  je kan zo 3 RTL zenders schrappen en de echte programmering op 1 zender kwijt, zelfde geldt voor SBS

 13. Johan

  @ Anonymous

  Komt binnenkort ook wel, RTL Classics, maar daar moet je wel voor dokken.

  In Duitsland hebben ze dat al, net als RTL Crime en RTL Living

 14. Johan

  en de PO (sorry …. vergeten bij post 12)

 15. Johan (de echte)

  Johan hierboven ben ik niet

 16. Mike

  @Johan
  RTL Classic wordt een station met klassieke muziek, niet met oude RTL programma’s

 17. Marianne

  Ja hoor dat is RTL weer met hun vervelende homeshopping ik vindt RTL8 nu wel mee vallen maar als ze dat gaan doen kunnen ze hem net zo goed weg doen ze kunnen al hun oude programma’s weer eens laten zien maar nee hoor die (o zo saaie ) homeshopping.

  ze moeten het laten hoe het nu is nu kijk ik wel als ik tijd heb maar vorr mij maakt het niet echt uit nog 1 week vakantie en dan ga ik toch weer werken/studeren dus voor mij maakt het niet uit.

  maar het is wel lekker als je vrij hebt dat je daar naar kan kijken naar bijvoorbeeld eigen huis en tuin of even relaxen en naar murder she wrote te kijken.

  sinds RTL8 er is heb ik daar s’ochtend even mijn tv op staan maar als die homeshopping begint/komt dan kijk ik niet meer.

  (((RTL moet altijd alles verpesten)))

 18. Johan

  @ Mike

  Klopt, ik was in de war met Kabel Eins of SAT1 Classics, RTL heeft Living, Crime en Passion

 19. Anonymous

  Hier zitten we op te wachten zeg

 20. Anonymous

  Waarom ‘dient’ de Luxemburgse overheid deze af te geven? En wat als ze weigeren?
  Dat RTL4, 5 en 7 zo’n licentie hebben bemachtigd, wil toch niet automatisch zeggen, dat RTL8 deze ook krijgt?

 21. Mike

  @Anonymous
  De Luxemburgse overheid dient dit af te geven omdat de RTL zenders een Luxemburgse uitzendlicentie hebben (het zijn officieel geen Nederlandse zenders).
  RTL heeft wel een goede positie in Luxemburg, dus die licentie zal verder geen probleem worden denk ik.

 22. Karel

  Goed over nagedacht zeg. Top programmering. Chapeau aan de directie van RTL.

 23. Mark

  17 UUR?!?!?! Laat maar 7 uur over voor “normale” programmering minus commercial breaks. Strategie is waarschijnlijk om eerst geld te verdienen met die zender en dan meer te gaan investeren, maar hiermee gaan ze de groei in marktaandeel en extra synergie voor adverteerders (toch DE reden om die 4e zender te beginnen) niet halen. De vraag is hoeveel het ze straks aan allerlei campagnes en betere programma’s gaat kosten om de beoogde groei alsnog te bereiken.

  Het zal wel een weloverwogen beslissing zijn geweest…. (maar ik zie ‘m even niet…)

 24. Peter

  Zal wel te maken hebben dat rtl 4 ook al dagprogrammering heeft, rtl 7 ook dus ach waarom zou je. RTL mist alleen nog een kinderprogrammering misschien is dat wel een idee.

 25. Frank

  Echt totaal overbodig, dat rtl 8. Die paar programma’s die rtl van tien heeft overgenomen zoals de gouden kooi, deal or no deal, joling & gordon over de vloer en het eredivisie voetbal worden nu toch ook al keurig op rtl 4, 5 en 7 geprogrammeerd, plek zat. Weg dus met dat rtl 8!

 26. Sander

  @ Frank

  Helemaal met je eens als ze zoveel van dat Live Shop met zijn pracht en praal gaan uitzenden kunnen ze beter met RTL 8 opdoeken de paar programma’s wie er op komen hadden ze net zo goed op RTL 7 kunnen uitzenden.

  En anders moeten ze maar net als in duitsland RTL Shop start lekker 24 uur homeshopping.

 27. Sander

  start = starten

 28. Anonymous

  Family 7 kan de plek van RTL 8 wel overnemen.. of mss toch RNN 7, maar beter Christelijke TV dan John de Wolf

 29. ikkeu

  Family 7 kan de plek van RTL 8 wel overnemen.. of mss toch RNN 7, maar beter Christelijke TV dan John de Wolf

 30. Mark

  @Peter: kinderprogrammering heeft RTL al geprobeerd met Yorkidding (ofzoiets). De resultaten waren daarmee marginaal. Kinderprogrammering doe je er niet “effe” bij. Daar moet je veel in investeren wil je dat goed doen. Ik ze dat op korte termijn bij RTL niet doen.

 31. ...

  ARTE TERUG !!!

  Als Rtl 8 echt die 16-17 uur Tell gaat uitzenden,dan gaat hopelijk eindelijk dat klotte Tell Shell kanaal dat nu 24 uur zend op de plek waar eerst Arte zat mooi weer weg.

 32. Mike

  Volgens het nieuwe programmaschema is het op 15 september gebeurt met de dagprogrammering en worden er helaas alleen homeshopping programma’s uitgezonden.

 33. epb

  Waarom is RTL 8 dan gekomen?
  Hebben ze dan niet beters uit te zenden
  het was toch de bedoeling om een goede zender van te maken,

  maar nu hebben weer niets op de tv… dan had je beter TIEN kunnen hebben

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.