Reünie Teach-In op het Grootste Muziekfeest

Op drie grote pleinen in Nederland in Haarlem, Leeuwarden en Maastricht vindt vanavond 31 augustus het Grootste Muziekfeest van Nederland plaats, dat de TROS rechtstreeks uitzendt op Nederland 1. Artiesten als Frans Bauer, André Rieu, Gerard Joling, Lenny Kuhr, Wolter Kroes, LUV, Thomas Berge, Monique Smit en Nick en Simon treden op. Ook Teach-in is vanavond, 31 jaar nadat ze uit elkaar gingen, weer in de originele bezetting bij elkaar voor het grootse muziekfeest.

Tijdens het muziekfeest wordt dan ‘Ding-a-Dong’ weer door dezelfde mensen gespeeld als die in 1975 het Songfestival wonnen. Teach-in stopte in 1976 en ging door in een andere bezetting met twee zangeressen. De overige leden zijn toen ieder hun eigen weg gegaan. “Het was een aangename verrassing toen de TROS belde met het verzoek of de originele groep wou komen optreden op Het Grootste Muziekfeest van Nederland“, vertelt mede-oprichter Rudy Nijhuis.

Ik ben gelijk iedereen gaan bellen en de reacties waren meteen positief en iedereen vond het gezellig weer iets met elkaar te doen. Ondanks onze drukke banen en verplichtingen zijn we er allemaal weer.”

Op de Grote Markt in Haarlem, Het Oldehoofster Kerkhof in Leeuwarden en het Vrijthof in Maastricht zijn naast Teach-in nog een keur aan artiesten te zien. Zij zingen allemaal hun grootste hits die het publiek, thuis en op de pleinen, woord voor woord kan meezingen. Het hele spektakel wordt gepresenteerd door Jan Smit.

Waar welke artiest zal optreden, blijft een grote verrassing… Wel zijn alle artiesten op de twee andere pleinen live te volgen via enorme televisieschermen.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen