Musicalavond bij de AVRO op Nederland 1

Wie gaan er door naar de live shows van het AVRO programma Op zoek naar Evita? Dat wordt vanavond 26 augustus bekendgemaakt in een speciale afleve- ring van de afvalrace, met als hoofdprijs de rol van Evita Peron in de gelijknamige musical. De speciale aflevering van Op zoek naar Evita is vanaf 20.20 uur te zien op Nederland 1. Om 21.20 uur wordt het programma een uur lang onderbroken voor de Musical Sing-a-Long, waarna om 22.25 uur de ontknoping van Op zoek naar Evita volgt.

In het eerste deel van Op zoek naar Evita vanaf 20.20 uur presenteren de laatste 25 kandidaten die strijden om de hoofdrol zich op de Evita Academy. Ze krijgen daar masterclasses en workshops van musicalicoon Willem Nijholt, musicalacteurs Pia Douwes en Peter van de Velde en zangcoach Alberto ter Doest, om zo weer een stukje dichterbij de felbegeerde hoofdrol te komen.

Na een spannende afvalronde tijdens de Evita Academy blijven er nog 20 kandidaten over. Allemaal krijgen ze, tijdens een besloten, exclusief concert, nog één keer de kans om Joop van den Ende, een aantal collega’s uit het vak, Willem Nijholt en het panel ervan te overtuigen dat zij thuis horen in de liveshows. Maar wie verdient een plaats bij de laatste 10? In het tweede deel van Op zoek naar Evita, vanaf 22.25 uur op Nederland 1, volgt de spannende ontknoping.

Tijdens de acht liveshows, die worden gepresenteerd door Frits Sissing, zullen de tien kandidaten zich voor het Nederlandse publiek moeten bewijzen. Want de kijker beslist wie het strijdtoneel moet verlaten. Ze worden daarbij geadviseerd door het panel. Op 21 oktober is in Studio 24 in Hilversum de grote finale van ‘Op zoek naar Evita’ en wordt bekend wie de hoofdrol van Evita mag spelen.

Op zoek naar Evita wordt vanavond 26 augustus om 21.20 uur onderbroken voor de Musical Sing-a-Long. “Na een groot succes vorig jaar waarbij op het hoogtepunt 1,2 miljoen kijkers hebben genoten is het opnieuw tijd voor een spektakel“, aldus een woordvoerder van de AVRO. Chantal Janzen en Frits Sissing presenteren onder begeleiding van het Metropole Orkest de Musical Sing-a-Long en moedigen ze samen het publiek op de Amsterdamse Uitmarkt aan om met hun mee te zingen met musicalklassiekers als Evita, Les Miserables, Hair en Fame.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen