786.000 kijkers voor Het beste idee van Nederland


De kijkcijfers van zaterdag 25 augustus 2007 (SKO)

Het beste idee van Nederland (SBS6, 20:00) – Het nieuwe SBS 6-programma Het beste idee van Nederland werd zaterdagavond door 786.000 kijkers (madl: 17.5%) bekeken. In de eerste aflevering waren de voorrondes te zien, waarin de kandidaten hun idee voor een nieuw product mochten presenteren. Tooske en Henkjan Smits begeleidden de kandidaten. “Het zijn mensen die echt geloven in hun idee. Dat maakt het ontzettend leuk om dit te presenteren“, aldus Henkjan Smits.

De intakedagen werden al twee maanden geleden opgenomen. Onlangs keek Smits samen met zijn vrouw de eerste aflevering van Het beste idee van Nederland. “Als zij het niet goed vindt, vind ik dat heel erg. Gelukkig was ze vol lof. ’Je bent zó jezelf gebleven!’. En dat was direct ook het grootste compliment dat ze kon geven, want het was mijn grootste angst dat ik mijzelf niet zou herkennen. Maar dat was dus niet zo, en diegene die dat het best kan beoordelen vond dat dus gelukkig ook niet.

De André van Duin Show (RTL4, 20:02) – RTL 4 introduceerde gisteren haar nieuwe zaterdagavond. Na het Half Acht Nieuws (730.000 kijkers) werd het programma De André van Duin Show rondom cabaretier André van Duin door 691.000 kijkers (madl: 16.0%) bekeken. Het programma, waarin hoogtepunten te zien zijn uit André van Duins theatervoorstellingen, was eerder al te zien bij televisiezender Tien. Aansluitend trapte Robert ten Brink om 21.00 uur af met een nieuw seizoen van zijn Lotto Weekend Miljonairs. De spelshow werd door 671.000 kijkers (madl: 13.5%) bekeken. De best bekeken uitzending van RTL 4 volgde om 22.00 uur: RTL Voetbal trok 989.000 kijkers (madl: 21.0%). De nieuwe zender RTL 8 beleefde zaterdagavond haar slechtste avond tot nu toe met een marktaandeel van 2.1 procent. De best bekeken uitzending op RTL 8 was Hoe schoon is jouw huis? met 130.000 kijkers.

Bijna Beroemd (NCRV, Ned1, 20:28) – De 13–jarige Lars Nijman uit Alkmaar heeft zaterdagavond de finale van het NCRV-programma Bijna Beroemd gewonnen. De jeugdige drummer overrompelde de jury met zijn drumsolo’s en kreeg van de vak- en publieksjury in totaal 8.8 punten voor zijn optreden. Als prijs won Lars een dagje meelopen met Ton Dijkman, drummer bij Marco Borsato. De vakjury bestond uit Catherine Keijl, Ferdi Bolland en gastjurylid Jacques d’ Ancona. Lars versloeg in de finale onder andere het 13-jarige slangenmeisje Daniëlle Bubberman uit Kudelstaart, illusionist Robin Matrix uit Den Haag en de Acro Rockers Maxtreme uit Loon op Zand. Het slangenmeisje Daniëlle gooide in de finale eveneens hoge ogen bij de vakjury, maar de punten van het publiek waren uiteindelijk in het voordeel van Lars. Lars had in de tweede aflevering van Bijna Beroemd in juli zijn eerste, twee minuten durende optreden op landelijke televisie. Ter voorbereiding op zijn optreden in de finale kreeg Lars een masterclass van de beroemde Blue Man Group. Bijna Beroemd trok zaterdag 990.000 kijkers (madl: 21.2%) naar Nederland 1.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen