Marianne van Wijnkoop: ‘X Factor komt terug’

De talentenjacht X Factor keert volgend jaar waarschijnlijk terug op televisie. Dat heeft jurylid Marianne van Wijnkoop vrijdag verklapt in het AT5-programma De zwoele stad. “Ik heb toevallig van de week uitgebreid met iemand van RTL gesproken“, aldus Van Wijnkoop. “RTL heeft mij gezegd dat X Factor volgend jaar waarschijnlijk weer terug zal komen. Dan doe ik het met liefde weer, graag.” Van Wijnkoop vertelde dat ze voor talloze televisieprogramma’s gevraagd is na X Factor van RTL 4.

Van Wijnkoop sloeg alles af. “Ik ben echt voor heel veel programma’s gevraagd na de X Factor. Ik ben gevraagd voor Dancing with the Stars, Korenslag, Popstar, weet ik het. Ik heb het allemaal afgeslagen. Ik mag hem graag, maar ik wil geen tweede Jacques d’Ancona worden. Ik wil niet alleen maar als jurylid nu opeens bekend staan, want ik heb gewoon mijn vak wat ik wil blijven doordoen. Weliswaar in mindere mate. Ik wacht gewoon af tot ze weer echt met iets leuks komen.

De bekende castingdirector ervaarde het als een eer dat zij voor X Factor gevraagd werd. “Ik vond het eigenlijk een beetje een kroon op mijn werk“, vertelt Van Wijnkoop. “Ik ben veertig jaar lang achter de camera bezig geweest en nu mocht ik dat gewoon eens een keer op beeld tonen. Ik vond het enig. Met name bij X Factor kon je met de mensen werken. Je kon je met de styling en het repertoire bemoeien. Ik was daar heel erg blij mee. Het is leuk omdat je op een andere manier je vak een keer uitoefent en daar miljoenen mensen naar kijker.

Marianne wordt doordat zij te zien was in X Factor veelvuldig herkend. “Sinds de X Factor zijn de mensen veel vriendelijker geworden. Je wordt veel leuker behandeld in winkels. Ik moet zeggen: dat vind ik heerlijk, haha. Het is toch heerlijk dat je op Schiphol staat en er staan 100.000 rijen bij de incheck en er komt een leuke stewart op je af, die zegt: ‘Loop maar even mee’. Heerlijk.(Via Zappen, Foto: RTL)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen