478.000 kijkers voor Eurovisie Dansfestival


De kijkcijfers van zaterdag 4 augustus 2007 (SKO)

Eurovisie Dansfestival (TROS, Ned1, 21:26) – Redmond Valk en Alexandra Matteman uit Den Helder gaan Neder- land op 1 september vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie dansfestival 2007 in de Royal Albert Hall in Londen. Het danspaar werd zaterdagavond winnaar met ‘een straatlengte voorsprong’, zoals presentatrice Lucille Werner meldde tijdens de live-uitzending van de Nederlandse selectieronde. Werner doet in september verslag van het Eurovisie Dansfestival in Londen.

Op 1 september vindt in Londen de grote finale plaats. “Je moet het eigenlijk zien als de dansvariant op het Eurovisie Songfestival, met één groot verschil“, zegt Lucille gekscherend in De Telegraaf. “Er doen straks tijdens de finale in Londen minder Oost-Europese landen mee, dus is de kans op een-tweetjes en vriendjespolitiek kleiner. Samen met dansexpert Cor van der Stroet, bekend van de RTL-show ‘Dancing with the stars’, reis ik straks af naar Londen om verslag te doen van de finale van het Eurovisie Dansfestival. Ik kruip een beetje in de rol van commentator Paul de Leeuw bij het Songfestival.” De Voorronde Eurovisie Dansfestival werd zaterdagavond door 478.000 kijkers (madl: 12.0%) bekeken.

Amsterdam Tournament: Ajax – Arsenal (SBS6, 21:14) – Arsenal heeft zaterdag het Amsterdam Tournament gewonnen. Op de tweede wedstrijddag won de ploeg uit Londen met 1-0 van gastclub Ajax. Het winnende doelpunt kwam van de voet van Robin van Persie. In de 87e minuut passeerde hij Ajax-doelman Maarten Stekelenburg. “Tegen Arsenal komen we nog een maatje te kort“, zei Henk ten Cate na afloop. “Huntelaar werd te moeilijk gevonden waardoor we voorin nauwelijks gevaarlijk werden. Gelukkig keepte Maarten Stekelenburg een heel goede wedstrijd.” Ten Cate heeft naar eigen zeggen nog minimaal twee nieuwe spelers nodig om de ploeg op goede sterkte te krijgen. De voorkeur van de trainer gaat uit naar een linkeraanvaller en een middenvelder. De wedstrijd Ajax – Arsenal trok zaterdagavond 781.000 kijkers (madl: 20.1%) naar SBS 6.

Sexy (VPRO, Ned3, 19:00) – Het duurde even voordat Sexy, een zevendelige serie over seks en liefde voor jongeren vanaf 14 jaar, een plek in het tv-schema van Nederland 3 kreeg. De reeks van programmamaakster Menna Laura Meijer was aanvankelijk bestemd voor het VPRO-jeugdmagazine Villa Achterwerk, maar bleek uiteindelijk meer geschikt voor een wat ouder kijkerspubliek in de avond. De zendercoördinator van het derde net had echter geen plek voor het programma dat vervolgens ruim een jaar op de plank bleef liggen. Maar de komende zaterdagavonden rond de klok van zeven kan de kijker zien hoe jongeren openhartig praten over hun liefdesleven. Het praten over gevoelige zaken met de jongeren verliep volgens haar opvallend makkelijk. “Ik dacht dat het ongelooflijk ingewikkeld zou worden, maar het bleek allemaal juist heel natuurlijk te gaan“, aldus Meijer bij de GPD-bladen. “De meeste jongeren hadden er geen enkel probleem mee te praten over wat hen zoal bezig houdt. Sterker nog, ik had het idee dat ze het prettig vonden hun verhaal nu eens te vertellen.” Sexy scoorde 134.000 kijkers (madl: 6.0%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen