220.000 kijkers voor Zomergasten


De kijkcijfers van zondag 5 augustus 2007 (SKO)

Zomergasten (VPRO, Ned2, 20:19) – Filmmaker Hany Abu-Assad was zondagavond te gast in de derde aflevering van het VPRO-programma Zomergasten. Drie uur lang sprak hij met presentator Joris Luyendijk over diverse onderwerpen. Zomergasten met Hany Abu-Assad werd door 220.000 kijkers (madl: 5.5%) bekeken. Daarmee is de aflevering tot nu toe de minst bekeken van dit seizoen. De uitzending met Bram Moszkowicz scoorde de meeste kijkers dit seizoen: 676.000.

De uitzending met Bram Moszkowicz verliep niet geheel vlekkeloos, vertelt Joris Luyendijk op het Zomergasten-weblog. “Ik had te weinig gegeten waardoor ik op het laatst een minuut of tien wat licht in het hoofd werd, wat niet met koffie en suiker was te verhelpen want het fragment was te kort om die koffie te laten komen“, aldus Luyendijk. “En ik geloof dat ook het geluid nog open stond toen ik naar het toilet moest.” Luyendijk voorzag voorafgaand aan de uitzending dat de aflevering met Abu-Assad minder bekeken zou worden, dan die met Moszkowicz: “Iets zegt mij dat Hany minder kijkers zal hebben dan kanon Moszkowicz, laat u dat niet gebeuren!

Crime Scene Investigation (RTL5, 20:34) – Crime Scene Investigation laat niet zelden gruwelijke scènes zien. Actrice Jorja Fox wordt daar zo nu en dan wel eens ontoepasselijk van. “O, absoluut“, zegt Fox in Televizier. “Een paar jaar geleden moesten Eric (Greg in de serie, red.) en ik de maaginhoud van een slachtoffer onderzoeken. Het was ’s avonds en iemand kwam op het ‘geweldige’ idee om pizza voor ons te halen. Greg en ik konden het nog nét binnenhouden. Van alle castleden ben ik echt degene die het snelst niet goed wordt. Gek genoeg krijg juist ík altijd die misselijkmakende scènes. Volgens mij doen de schrijvers dat expres en vinden ze het vermakelijk. Maar ik vind het allesbehalve grappig: die gruwelijke scènes verpesten mijn lunch. Ik weet dat het niet echt is, maar de verhalen zijn wel gebaseerd op feiten. Ik word dus niet zo zeer misselijk van de ‘slachtoffers’, maar meer van de manier waarop ze zijn ‘vermoord’.” CSI trok zondag 436.000 kijkers (madl: 11.1%).

Port of Rotterdam Tournament: Feyenoord – Liverpool (NOS, Ned3, 19:58) – In een spannend duel hebben Feyenoord en Liverpool elkaar in het Port of Rotterdam Tournament op 1-1 gehouden. De Rotterdammers kwamen op voorsprong door Royston Drenthe. Steven Gerrard maakte twintig minuten voor tijd gelijk. FC Porto heeft zondag het eerste Port of Rotterdam Tournament gewonnen. De Portugese ploeg speelde vrijdag doelpuntloos gelijk tegen Feyenoord en won zondag met 3-0 van het Chinese Shanghai Shenhua. Dat was genoeg voor de toernooizege. Liverpool werd met een overwinning (2-0) op de Chinese topclub en het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord op doelsaldo tweede. Feyenoord zelf werd voor Shanghai Shenhua derde. De wedstrijd Feyenoord – Liverpool was live te zien op Nederland 3 en werd door 870.000 kijkers (madl: 22.5%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen