Makers 6Pack betreuren ‘pimpen’ van graf

De makers van het MTV-programma 6Pack hebben hun excuses aangeboden voor het versieren van een graf in het Groningse dorp Beerta. Ze ‘pimpten’ de laatste rustplaats van een echtpaar afgelopen weekeinde voor hun nieuwe programma, maar dat werd hen niet in dank afgenomen. “In hun enthousiasme zijn de 6Packers te snel voorbij gegaan aan de gevoelens van nabestaanden“, aldus een zegsman van producent CCCP. “Dat had zo niet mogen gebeuren.

Inmiddels is er volgens de woordvoerder van het productiehuis uitgebreid contact geweest met de Gemeente Reiderland en de heer Uffen, wiens overgrootouders in het bewuste graf rusten. In goed overleg met de heer Uffen is besloten dat de 6Packers het graf zullen herstellen zoals hij dat graag wil.

In het nieuwe seizoen van 6Pack: Save The Universe doen de jonge televisiemakers er alles aan om te zorgen dat de wereld op wat voor manier dan ook beter en mooier wordt. Daarom zijn ze afgelopen weekend neergestreken in Beerta, welke dorpskern behoort bij de gemeente Reiderland, volgens cijfers van het CBS de armste gemeente van Nederland. De 6Packers willen Beerta op zoveel mogelijk verschillende manieren verrijken en kijken of ze in het dorp positieve acties kunnen opzetten.

Naar aanleiding van een oproep van Landschapsbeheer Groningen waarin vrijwilligers werden gezocht om de plaatselijke begraafplaats op te knappen is het idee ontstaan om daaraan mee te helpen. De 6Packers gingen op eigen initiatief naar de begraafplaats in Beerta met de intentie om een graf op te knappen. De 6Packers hebben al het onkruid verwijderd, het roestige hek geschilderd en vervolgens waxinelichtjes en bloemen neergelegd.

De zes programmamakers van 6Pack zijn zelf verantwoordelijk voor de redactie en inhoud van het programma. 6Pack wordt geproduceerd door CCCP. MTV biedt de 6Packers dagelijks zendtijd en in Sp!ts heeft 6Pack wekelijks een pagina

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen