Jos Brink vandaag begraven

Jos Brink wordt vandaag begraven in Amsterdam. Bij het afscheid van de theaterlegende, die vorige week vrijdag op 65-jarige leeftijd overleed, is het publiek welkom. Jos Brink ligt van 09.00 uur tot 11.00 uur opgebaard in Carré. Daarna vertrekt de rouwstoet naar de kerk De Duif en de herdenkingsdienst vindt vanaf 15.00 uur plaats in de aula van begraafplaats De Nieuwe Ooster. Ook die is openbaar. Op televisie wordt uitgebreid aandacht besteedt aan het afscheid van Jos Brink.

Op Nederland 1 is vanavond om 19.30 uur een impressie te zien van de uitvaart van Jos Brink in het programma Dag Jos. Met onder meer beelden vanuit het Koninklijk Theater Carré, de Afscheidsviering van Schrift en Tafel in kerk De Duif en van de begrafenis op begraafplaats De Nieuwe Ooster. De uitzending is een gezamenlijke productie van NCRV en AVRO.

Naast de uitzending op donderdagavond zijn ’s middags (Nederland 2, 13.20 uur en 14.05 uur) herhalingen te zien van de programma’s Dag lieve mensen en Villa Felderhof. In Dag lieve mensen wordt teruggeblikt op het roemrijke oeuvre van Jos Brink. Aan het woord komen onder andere Albert Verlinde, Sandra Reemer en Mary Michon over de betekenis die hij had op amusementsgebied en op de Nederlandse samenleving. Aansluitend aan het programma Dag lieve mensen is de herhaling van Villa Felderhof uit 1997 te zien, waarin Jos samen met Patty Brard te gast was. In de periode dat deze aflevering werd opgenomen was net bekend geworden dat zijn partner, Frank Sanders, ernstig ziek was.

Naast de uitzendingen op Nederland 1 en 2 is op het themakanaal Geloven vanaf 21.00 uur aandacht voor de levensbeschouwelijke programma’s die Jos Brink heeft gemaakt. Zo is onder andere een aflevering van Langs Heilige Huisjes te zien, waarin hij een reis door Israël maakt. In Miniatuur neemt hij de kijker mee naar De Duif, de Amsterdamse kerk waar hij jarenlang voorging als predikant.

RTL 4 zendt vanavond om 20.30 uur het speciale programma Dag Lieve Jos uit. De uitzending, die wordt gepresenteerd door Albert Verlinde, geeft een impressie van het afscheid dat eerder die dag plaatsvindt in het Koninklijk Theater Carré, de Amsterdamse kerk De Duif en begraafplaats De Nieuwe Ooster.

Daarnaast krijgt de kijker ook een blik in het archief van ‘RTL Boulevard’ met daarin bijzondere en soms nog nooit getoonde beelden van Jos, zoals toen hij een ploeg ontving in zijn schildersatelier. Bovendien vertellen een aantal bekende Nederlanders die nauw met Jos hebben samengewerkt over hun band met de entertainer en hun verdriet. Albert doet zijn interviews vanuit Carré, waar Jos Brink opgebaard ligt.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen