2,2 miljoen kijkers voor Zwitserland – Nederland


De kijkcijfers van donderdag 22 augustus 2007 (SKO)

Zwitserland – Nederland (SBS6, 20:24) – Oranje bleef maar liefst 87 jaar ongeslagen in de maand augustus, maar aan die reeks maakte Zwitserland woensdagavond een einde. De medegastheer van Euro 2008 won tijdens het oefenduel in Genève van het Nederlands elftal met 2-1. “Verliezen is nooit leuk“, aldus bondscoach Marco van Basten in De Telegraaf. “Maar als je dan toch een keer moet verliezen, dan kan je beter in een vriendschappelijke wedstrijd onderuit gaan.

Van Basten is ontevreden over de manier waarop zijn team de wedstrijd begon. “Het was slap. Dat mag niet gebeuren. Laat dit een les voor de wedstrijden in de EK-kwalificatie tegen Bulgarije en Albanië zijn. Die mogen we niet verliezen.Rafael van der Vaart draaide er na de oefenwedstrijd niet omheen. “Dit was gewoon slecht“, zei de middenvelder van HSV over het duel in Genève. “Gelukkig was het een oefenwedstrijd. Het moet tegen Bulgarije gewoon beter.” Aanvaller Ruud van Nistelrooij maakte zijn rentree in Oranje, maar speelde alleen de eerste helft. “Ik keek na 20 minuten op de klok en besefte dat ik nog geen bal had geraakt“, zei hij bij de NOS. “Dan klopt er iets niet aan ons spel. Je hoopt altijd dat je een hattrick maakt bij een rentree, maar dat kwam er vandaag niet van. Een beetje jammer.

Medical Detectives (NET5, 22:47) – De Amerikaanse documentaireserie Medical Detectives verkast van SBS 6 naar Net 5 en krijgt een Nederlands tintje. De misdaadzaken worden voortaan gepresenteerd door Merel Westrik (27), programmamaakster en presentator bij de Amsterdamse regionale omroep AT5. Zij voorziet de waargebeurde criminele onderzoeken, waarbij sporen, vingerafdrukken, DNA of ander forensisch onderzoek een belangrijke rol spelen, voortaan van een kop en een staart. Dat Net 5 het programma nu gaat uitzenden in plaats van SBS 6, past volgens een woordvoerder in het streven Net 5 programmatisch iets breder te maken, aldus de GPD-bladen. Van ‘vrouwenzender’ moet het nu een ‘vrouwelijke’ zender worden. Medical Detectives werd door 194.000 kijkers (madl: 5.0%) bekeken.

Tante in Marokko (RVU, Ned2, 21:29) – Aan het begin van de zomer bracht Khadija Massaoudi samen met Maxim Hartman twee weken door op een parkeerplaats in Spanje. Voor het programma Tante in Marokko sprak ze daar met Nederlandse Marokkanen die op weg waren naar hun geboorteland. Kadhija komt zelf ook uit Marokko. “Jarenlang heb ik ook met de auto naar Marokko gereisd. Ik voelde me betrokken en was erg benieuwd naar de verhalen van al deze mensen“, aldus Khadhija in Televizier. Tante in Marokko is haar eerste landelijke tv-project, want gewoonlijk is te zien op het regionale multiculturele tv-station MTNL. “Mijn streven is om in de toekomst programma’s, films en documentaires te maken vanuit mijn eigen productiemaatschappij. Daarnaast ben ik ook theatermaker. Dat begon als hobby, maar is nu ook mijn werk geworden.” Tante in Marokko werd woensdag door 389.000 kijkers (madl: 6.0%) bekeken op Nederland 2.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen