Jan Smit voor Veronica Magazine als Elvis Presley

Exclusief voor Veronica Magazine heeft Jan Smit zich laten fotograferen als Elvis Presley. Als ‘The King’ verschijnt Smit deze week op de cover van het grootste blad van Nederland. De aanleiding voor de metamorfose van Jan Smit tot Elvis Presley is dat het 16 augustus aanstaande dertig jaar geleden is dat de legendarische artiest op 42-jarige leeftijd overleed. “Elvis mag dan al 30 jaar overleden zijn, maar dood gaat hij nooit“, aldus Jan Smit over de dood van Elvis Presley bij Veronica.

Smit vervolgt: “Hij wordt elke dag herinnerd, elke dag hoor je wel iets over hem. Het geeft aan hoe groot de impact van de man was en nog steeds is. Het is lekkere feelgood-muziek voor alle generaties.

Over rock ’n roll in het algemeen vertelt Smit in een interview met Veronica Magazine: “Vergeleken met Elvis’ leven kun je mijn leven nauwelijks rock ’n roll noemen. Oké, tot voor kort heb ik heel veel gewerkt, dag en nacht. Heel veel discotheken aangedaan, altijd heel laat huis en veel vrouwen om me heen. Dan ben je echt naar de klote, neem dat maar aan. Dat is volgens mij ook de de essentie van rock ’n roll: ‘s ochtends brak wakker worden om vervolgens weer helemaal opgekalefaterd te moeten worden. Nu doe ik bewust rustiger aan. Ik drink ook niet meer. Of laat ik zeggen, bijna niet meer. Toen ik laatst in Volendam moest optreden ben ik voor het eerst in vier maanden weer eens doorgezakt. En dan merk je dat er niet meer tegen kan. Ik was direct dronken. Lachend: Dat is wel lekker, je bent zo klaar.

Een vergelijking tussen hem en Elvis gaat volgens Jan Smit in zekere zin op. “Als ik kijk naar hoe Elvis zich in beste jaren gedroeg op het podium, kan ik me bij die vergelijking wel iets voorstellen. Of het nu wel of niet in de maat was, het maakte Elvis niet uit. De mensen waren toch wel enthousiast. Niet dat ik zijn performance van toen nadoe, maar net als hij doe ook ik maar wat op het podium. De ene dag lukt het wel en de andere dag niet. Een van de redenen van het succes van Elvis was dat hij alles kon maken. Aan Elvis kon je zien dat hij het naar zijn zin had op het podium. Dat hij echt iets deed waar hij plezier in had.

Veronica Magazine met Jan Smit als Elvis op de cover ligt vanaf dinsdag 7 augustus in de winkel.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen