Irene Moors: ‘Oudgedienden zijn niet vergeten’

Irene Moors maakte zich na de deal met Tien enige zorgen over haar toekomst bij RTL 4, maar nu is de ervaren presentatrice weer dik tevreden. Samen met Carlo Boszhard presenteert Irene vanavond de eerste aflevering van de nieuwe spelshow Jong Geleerd. “Het was natuurlijk wel even spannend hoe mijn toekomst er op werkgebied zou uitzien. Met die invasie van Tien-sterren“, vertelt Moors in De Telegraaf. “Maar gelukkig werden de oudgedienden niet vergeten.

Irene Moors omschrijft Jong Geleerd als een ‘familiespelshow’. In het programma nemen tien- tot twaalfjarige kinderen het tegen hun ouders op om te testen hoe groot de kenniskloof tussen beide generaties is. “In het programma staan twintig ouders tegenover twintig kinderen. De vragen zijn gebaseerd op de lesstof van groep acht. Hebben ouders op het gebied van taal, rekenen en geschiedenis nog wel meer kennis in huis dan hun kroost? Zeker is dat ze moeite hebben met vragen over de laatste trends op het gebied van games, films, muziek, kleding en gadgets.

Carlo Boszhard en Irene Moors vormen al jaren een succesvol tv-duo. Toch komen de twee niet bij elkaar over de vloer. “We zien elkaar op het werk al genoeg“, vertelt Irene in de krant. “Hij was in juni ook niet op mijn veertigste verjaardag, maar dat kwam omdat hij toen op vakantie was. Ik kom trouwens ook nooit op zijn verjaardag, want dan is mijn zoontje ook jarig. Ik héb wel vrienden uit het vak die bij mij thuis komen hoor. Ik werk nu achttien jaar voor RTL, en zonder mijn visagist en inmiddels vriendin Barbara was ik misschien al lang niet meer te zien geweest. En Esther Duller, Caroline Tensen en Gerard Joling waren ook op mijn verjaardag.

Volgens Irene weet Carlo veel van spelshows. “Carlo weet van alle games de hoed en de rand. Maar we presenteren het samen om het gezelligheid mee te geven.

De formule van Jong Geleerd is in Nederland ontwikkeld en doet denken aan de show Are you smarter than a 5th grader, die vorig jaar een grote televisiehit was in Amerika. Net 5 brengt de Nederlandse versie Ben jij slimmer dan een kind? vanaf 2 september op de buis. In deze show moet een volwassene tien vragen beantwoorden van het niveau basisschool. Als hij het antwoord niet weet, kan hij maximaal drie keer de hulp inroepen van een kind. “Het grote verschil tussen beide shows is dat wij kinderen rechtstreeks tegenover volwassenen laten spelen“, zegt Boszhard in Bn/DeStem.

Van ‘Jong geleerd’ worden voorlopig slechts zeven shows gemaakt. Het moet eerst aanslaan. Moors: “Het gaat per slot van rekening om de kijkcijfers.

Om het programma een beetje op weg te helpen, wordt de eerste aflevering vanavond meteen na het eredivisie-voetbal geïntroduceerd, om 20.30 uur op RTL 4. Daarna verhuist ‘Jong geleerd’ naar de donderdagavond.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen