831.000 kijkers voor Jong Geleerd


De kijkcijfers van zondag 26 augustus 2007 (SKO)

Jong Geleerd (RTL4, 20:30) – Carlo Boszhard en Irene Moors presenteer- den zondag na het eredivisievoetbal de eerste aflevering van de nieuwe familiespelshow Jong Geleerd op RTL 4. Jong Geleerd, waarin tien- tot twaalfjarige kinderen het opnemen tegen hun ouders, werd door 831.000 kijkers (madl: 13.4%) bekeken. Voorafgaand trok RTL Voetbal Eredivisie 2.020.000 kijkers (madl: 41.3%) naar de zender. Voor Irene Moors is Jong Geleerd haar debuut als quizmaster.

Carlo presenteerde al eerder een quizshow. “Carlo is er natuurlijk een meester in. Hij brengt de ervaring mee en ik zorg voor de gezelligheid. In mijn eentje zou ik moeite hebben met het opbouwen van de spanningsboog“, aldus Irene in de GPD-bladen. Op de vraag of Carlo een onervaren partner naast zich duldt, antwoordt hij in de krant “Natuurlijk wel, ik vind het heerlijk. Wel moet Irene letten op het tempo. Ze wil nog wel eens te lang blijven hangen bij een vraag, terwijl we door moeten. Maar ze leert snel hoor. Ze brengt humor met zich mee. En voor mij is zij een klankbord, dat maakt een duo-presentatie leuk.

Op zoek naar Evita (AVRO, Ned1, 20:21) – Anne, Sophie, Suzan, Wieneke, Sabina, Brigitte, Babette, Marleen, Marjolein en Tineke. Dat zijn de tien finalisten van het AVRO-programma Op zoek naar Evita, waarin wordt gezocht naar de nieuwe hoofdrolspeelster van de musical Evita. Uiteindelijk beslist de kijker wie er straks als Evita in het theater staat. “Het is een van de moeilijkste hoofdrollen van het komend seizoen“, zegt presentator Frits Sissing in Televizier. “Ik ben pas naar Londen geweest om de musical te zien en was erg onder de indruk van Elena Roger, de Engelse hoofdrolspeelster. Het maakte weer eens duidelijk wat voor duizendpoot we eigenlijk zoeken. Ze moeten veel zingen en het zijn moeilijke nummers, omdat het van heel hoog naar laag gaat. Daarbij moet je in twee uur tijd op een geloofwaardige manier een meisje van 15 neerzetten, dat van het platteland komt, haar vader verliest, zich vastklampt aan iemand die naar de grote stad gaat, een rol op het wereldtoneel gaat spelen en overlijdt op haar 33ste. Dat vraagt veel van een actrice.” Op zoek naar Evita werd zondagavond door 673.000 kijkers (madl: 11.1%) bekeken. De uitslag van Op zoek naar Evita trok later op de avond 745.000 kijkers (madl: 12.4%).

Zomergasten (VPRO, Ned2, 20:22) – De zesde en tevens laatste reguliere Zomergasten van dit seizoen was zondagavond tevens de best bekeken. De uitzending waarin Joris Luyendijk ruim drie uur lang doorbracht met presentatrice Linda de Mol werd door 891.000 kijkers (madl: 15.1%) bekeken. Op het weblog van Zomergasten wordt veel kritiek geuit op de uitzending. “Hulde voor Linda en jammer dat Joris wat onzeker en onnodig hardnekkig bleef zoeken en zeuren naar iets dat er misschien was, maar dat hij niet zag of wilde zien“, zegt ene Els. “Daarnaast liet Joris Linda onvoldoende in haar waarde en ook jammer dat hij haar een aantal keer neer- zette als ‘Trosmeisje’, welk een dedain. Met alle waardering die ik voor zijn presentatie heb, vanavond heeft Joris hier een steek laten vallen.Ankie is het ermee eens: “Heb me ontzettend geërgerd aan Joris. Hij liet haar niet uitspreken, maar zei regelmatig dat Linda zich niet blootgaf. Terwijl ze behoorlijk open was. Al in het begin die op- merking over de VPRO kijkers, die niet zouden weten wat Loveletters was. Hij stelde zich gelijk boven haar, totaal onnodig. Hij zorgde voor een akelige sfeer. En aan het slot weer zeggen dat hij meer had verwacht. Ja, ik ook, maar dat lag niet aan Linda.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen