Henkjan Smits: ‘Shownieuws leuker na mijn komst’

De vroege editie van het programma Shownieuws op SBS 6 is enkele maan- den geleden op verzoek van presentator Henkjan Smits compleet veranderd. “Ik kon er níet echt naar kijken“, vertelt Smits in Televizier. “En ik wil alleen aan programma’s meewerken die ik zelf boeiend vind.” Hij vindt dat Shownieuws erop vooruit is gegaan na zijn komst. “Ik ben natuurlijk niet de reddende engel van Shownieuws; we doen het met een enorm team, maar ik blijf van mening dat het nu écht leuker is.

In het programma is nu meer ruimte voor gesprek en bovendien zijn de uitzending ingekort tot een half uur. “Die korte items van het oude Shownieuws waren te futiel. Bovendien moet je mij niet vragen om filmpjes aan elkaar te praten; ik kan beter het nieuws toelichten en mijn mening geven. Nu het programma een halfuur duurt en we écht ergens over kunnen praten, sta ik achter Shownieuws.

Hierdoor zijn er wel presentatoren verdwenen bij Shownieuws. “Daar voel ik me een beetje schuldig over, hoewel SBS 6 zelf ook iets wilde veranderen.

Henkjan Smits voelt zich helemaal thuis bij zijn nieuwe werkgever SBS 6. “Ik heb me nog nooit zo welkom gevoeld. Dit is zo’n ontzettend leuke club mensen! Na mijn eerste gesprek bij SBS wist ik meteen dat ik hier wilde werken. Niks negatiefs over RTL 4, maar ik heb me eigenlijk nooit een RTL’er gevoeld.(Foto: SBS/Elvin)

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen