978.000 kijkers voor So you wannabe a popstar


De kijkcijfers van vrijdag 24 augustus 2007 (SKO)

So you wannabe a popstar? (SBS6, 20:30) – Waar de aftrap van So you wannabe a popstar? vorige week vrijdag nog door ruim 1,1 miljoen mensen werd bekeken, zaten gisterenavond 978.000 kijkers (madl: 18.4%) voor de buis voor de tweede aflevering van de muziek- show. Op de internetsite van So you wannabe a popstar? kunnen kijkers reageren op het programma met Nance en Gerard Joling. Veel kijkers struikelen erover dat kinderen al vanaf acht jaar mee kunnen doen.

Ik zit niet te wachten op kinderen van 8, ik vind dat zo’n onzin. Dat neemt niemand toch serieus? De leefttijdsgrens moet gewoon 15/16 jaar zijn, liefst ouder“, vraagt ene Jenna zich af. Ene Cille sluit zich daarbij aan: “Ik zie niet in waarom je op zo’n leeftijd al een popster zou moeten zijn. Ze zijn veel te jong daarvoor,en gaan er bijvoorbeeld echt niet tegen kunnen als ze eruit zijn. Daarom gaat iedereen op ze stemmen, omdat ze ze schattig vinden en zielig als ze niet doorgaan.” Anderen vinden het juist een topprogramma. “Het was niet zo’n leedvermaak zoals bij Idols. Natuurlijk, we zagen inderdaad wel wat grappige beelden, onder meer de man met de bel, maar ook dit optreden kregen we niet helemaal te zien”, vertelt Ria.

Editie NL (RTL4, 18:14) – Jeroen Latijnhouwers is blij met Editie NL, maar blijft daarnaast ook graag uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar RTL Boulevard. “In Editie NL gaat het niet om mij, maar om het programma. Ik praat het aan elkaar en probeer dat zo aangenaam mogelijk te doen“, vertelt Latijnhouwers in Televizier. Bij RTL Boulevard ben ik meer de aangever dan de afmaker. Ook daarin draait het niet om mij, maar om de anderen. Er zijn nog wel veel dingen die ik zou willen leren. Iedere keer als ik bij Boulevard zit, is het anders en leer ik weer. Daarom wil ik naast Editie NL dit soort uitstapjes blijven doen, want daar word ik beter van. Ik hoef geen programma waarin ik de hoofdpersoon ben. Er zijn nog genoeg leuke dingen om te presenteren; ik denk dat ik meer zou kunnen dan dit. Maar ik vind het wel erg leuk. Ik zou Editie NL ook niet snel inruilen voor iets anders. Wat ik nu doe, nieuws combineren met entertainment, is mijn ding. Dat het een dagelijks programma is, houdt het voor mij leuk. Eén uitzending in de week, ik moet er niet aan denken. Wat moet ik die andere dagen doen?” Editie NL werd vrijdagavond door 535.000 kijkers (madl: 19.0%) bekeken na het Zes uur nieuws op RTL 4.

Uitmarkt 2007 – De Opening (NPS, Ned2, 20:53) – Op de kop van het Java-eiland in Amsterdam is vrijdagavond de 30e editie van de Uitmarkt begonnen. Tijdens het openingsconcert gaven verschillende artiesten de aftrap voor het nieuwe culturele seizoen. Ook was er een voorproefje te zien van het artiestencircus Afrika! Afrika!. De opening trok wederom duizenden mensen die een glimp kwamen opvangen van de nieuwste acts van komend jaar. Dit jaar vindt de Uitmarkt voor het eerst plaats in het Oostelijk havengebied, een relatief nieuwe omgeving in de hoofdstad waar zich veel culturele locaties bevinden. Het driedaagse evenement verspreidt zich van het Centraal Station tot aan de Theaterfabriek. Vorig jaar was de binnenstad nog het decor voor de Uitmarkt. Het verslag van de opening van de Uitmarkt was vrijdagavond te zien bij de NPS en werd door 433.000 kijkers (madl: 8.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen