Gordon ‘meedogenloos’ als jurylid in Idols

Zanger Gordon (foto) is van plan om ‘meedogenloos maar rechtvaardig’ op te treden als jurylid in de talentenjacht Idols op RTL 4. “En ik praat over alles. Iemand krijgt dus van mij ook gewoon te horen als ik hem te dik vind. Discipline hoort erbij. Ik weet alles uit eigen ervaring“, vertelt hij in De Telegraaf. Gordon realiseert zich dat de artiesten in Idols meteen gelanceerd zullen worden. “Wij moeten de samengebundelde kritiek zijn die je normaal in vijf jaar ploeteren te horen krijgt.

Gordon kijkt zelf ook graag naar talentenjachten. “Verschrikkelijk toch als je ziet wie zich soms presenteren. Dat die kandidaten niet tegen zichzelf worden beschermd. Door hun ouders, hun omgeving. Er zijn toch mensen met oren in de buurt?“, vraagt de zanger zich af. “Neem nou Roef en Marian vorig jaar. Die zijn toch alleen gebaat bij de waarheid? Zij waren te erg voor woorden. Beroemd worden om het beroemd worden. Maar daar zijn we niet naar op zoek. Ik wil een showtopper vinden. Een nieuwe Borsato, Froger, Anita Meyer, Ruth Jacott… Dus iemand die niet alleen een dijk van een stem heeft, zoals Sharon in de X Factor, maar ook dat extra speciale waardoor je naar hem of haar wilt blijven kijken.

In Amerika en Engeland bracht jurylid Simon Cowell vele kandidaten in tranen. “Ik weet niet hoe ik zal reageren als iemand huilt“, zegt Gordon. “Ik denk niet dat ik daartegen kan. Aan de andere kant ben ik ervan overtuigd dat ik kandidaten de grootste dienst bewijs met eerlijk zijn.

De overige juryleden zijn Jerney Kaagman, John Ewbank en Eric van Tijn.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen