SBS 6 brengt docusoap over schoonmaakbranche

De Schoonmaakhelden is een nieuwe docusoap bij SBS 6 over het leven van mensen die werkzaam zijn in de schoonmaakbranche. Het programma laat zien hoe belangrijk professionele schoonmakers zijn voor de samenleving. Want pas als het ergens niet goed schoon is, wordt zichtbaar hoeveel werk er eigenlijk in schoonmaken zit. De eerste aflevering van De Schoonmaak- helden is op zaterdag 8 september om 16.30 uur te zien, tijdens de ‘Week van de schoonmaker’.

De Schoonmaakhelden is een achtdelige serie die een kijkje geeft in de schoonmaakbranche: een ‘onzichtbare wereld’ die niet altijd de waardering krijgt die zij verdient. In totaal acht schoonmakers worden op de voet gevolgd op locaties als Schiphol en het AMC of terwijl ze bijvoorbeeld aan een wolkenkrabber hangen. Ook komen ze op plaatsen waar zojuist een brand heeft gewoed of water schade heeft aangericht. In iedere aflevering worden drie personen gevolgd.

De camera volgt onder meer schoonmaker Imro terwijl hij zich door de terminals van Schiphol moet haasten na een noodoproep en glazenwasser Wesley, die regelmatig aan de meer dan 100 meter hoge Schielandtoren in Rotterdam hangt. Calamiteitenreiniger Jeanette is te zien terwijl ze geconfronteerd wordt met een doorgedraaide wasmachine en de opgedofte interieurverzorger Jannie maakt schoon in het theater.

De Schoonmaakhelden wordt geproduceerd door I Care Producties.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen