306.000 kijkers voor Sterren op het doek


De kijkcijfers van woensdag 1 augustus2007 (SKO)

Sterren op het doek (Max, Ned2, 20:51) – In Museum Jan van der Togt is vanaf vandaag 2 tot en met zondag 26 augustus de tentoonstelling Sterren op het Doek te zien. Getoond worden 24 portretten die geschilderd zijn in de gelijknamige tv- serie die sinds enkele weken wordt uitgezonden door Omroep MAX. Hanneke Groenteman interviewt hierin een bekende Nederlander, terwijl drie schilders de gast portretteren. In de uitzending van woensdag was Ernst Daniël Smid te gast.

De gemaakte portretten, 24 portretten in totaal, worden in drie Nederlandse musea tentoongesteld, waaronder dus Museum Jan van der Togt. Van 7 tot 29 juli waren de doeken te zien in het Noordbrabants Museum in Den Bosch en vanaf 30 september zijn de portretten te zien in het Kröller-Müller Museum te Otterlo. De vormgeving van de expositie speelt met de titel van het programma en het onderwerp ervan; sterren dus. Vandaar dat er een reusachtige ster is uitgevoerd in zilver plaatmateriaal met een verlicht, diamantvormig dak. De zuilen zijn gemaakt volgens hetzelfde principe en materiaal. Dit modulair systeem draagt de 24 ingelijste portretten. Sterren op het doek werd woensdag door 306.000 kijkers (madl: 7.2%) bekeken.

Tante in Marokko (RVU, Ned2, 21:30) – In de RVU-serie Tante in Marokko kloppen presentatoren Khadija Massaoudi en Maxim Hartman op een populaire stopplaats in Spanje aan om met Marokkaanse Nederlanders die in Marokko op vakantie gaan te praten over de reis, de familie, de vakantie en de verschillen tussen Marokko en Nederland. Allochtonenproblematiek komt in de serie slechts zijdelings aan bod. “Complimenteer ik een man met zijn mooie auto, roept hij gelijk: ‘maar ik ben ook niet werkeloos, hoor’”, vertelt Hartman in de GPD-bladen. “Daar ga ik dan even op door, maar het moet vooral een programma over de vakantie worden.” Hartman plaatst zelf één kanttekening bij de reportagereeks. “De mensen in boerka’s en de tirannieke vaders die hun kinderen verboden met ons te praten, krijg je niet te zien. Wij hebben alleen de optimistisch ingestelde, tolerante, open Marokkanen aan het woord kunnen laten. Aan de andere kant: Marokkanen komen al zo vaak negatief in de publiciteit dat het wel goed is er een positief beeld tegenover te zetten.” Tante in Marokko werd woensdag door 386.000 kijkers (madl: 8.2%) bekeken.

De Gouden Kooi (Tien, 20:02) – Televisierecensent Han Lips van de Amsterdamse krant Het Parool kijkt voor zijn column diverse televisieprogramma’s, zoals De Gouden Kooi, dat woensdag door 426.000 kijkers (madl: 10.8%) bekeken werd. “Ik kijk heel bewust met het idee dat er een stukje uit moet komen“, vertelt Lips in Televizier. “Dus ik zit niet maar wat te zappen, nee, ik kijk eerst in de gids. Soms wil ik weten: hoe is het nu met dat ene programma? Wie zouden er bijvoorbeeld nog zitten in dat rare De gouden kooi? Of ik besluit wat woonprogramma’s met elkaar te vergelijken.” Soms valt zijn plan in duigen. “Dan zit ik ineens in de Zendtijd voor politieke partijen te kijken naar zo’n gefiguurzaagd spotje van een partij die ik niet ken. Dat heeft dan ook wel weer iets charmants. Ik heb altijd een notitieblok bij de hand. Vooral omdat ik eventuele quotes wel letterlijk wil kunnen weergeven.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen