De vakantierechter reist weer door Nederland

De bekende televisierechter Frank Visser reist deze zomer opnieuw door Nederland om ter plekke snelrecht toe te passen. In zes opeenvolgende aflevering verhelpt Frank Visser vanaf vanavond 7 augustus weer vakantieleed van zeer uiteenlopende aard. In elke aflevering behandelt Frank Visser één zaak. Nieuw in deze serie is dat hij iedere aflevering antwoord geeft op twee vakantievragen. Het idee voor het programma is een paar seizoenen geleden ontstaan, vertelt Visser in het AD.

Visser: “We wilden iets doen om twee seizoenen De rijdende rechter te overbruggen. En als je dan ’s zomers gaat werken, moet je het ook wel zomers houden.” Zo rijdt hij langs campings en andere zomerse locaties. “Doordat het buiten de studio is, is het ongedwongener. De rijdende rechter is de serieuze variant, De vakantierechter de lichtvoetige amuse.

Visser doet het programma De rijdende rechter inmiddels al jaren. Toch wordt Visser het niet zat, zoals zijn collega Mieke van der Weij die iets anders gaat doen. “Nee, ik ben er nog helemaal niet klaar mee. Ik zit juist te denken dat we naar de west moeten: de Antillen, Suriname. Daar wordt ook Nederlands recht gesproken. En er wordt veel naar ons gekeken, blijkt. Zo’n omgeving is een nieuwe uitdaging.

De Vakantierechter is om 22.30 uur te zien op Nederland 1. (Foto: Hans Hogervorst)

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen