856.000 kijkers voor Half acht nieuws


De kijkcijfers van maandag 6 augustus 2007 (SKO)

Half acht nieuws (RTL4, 19:30) – De eerste uitzending van het vernieuwde Half Acht Nieuws werd maandagavond door 856.000 kijkers (madl: 21.0%) bekeken. “Tegenwoordig wordt alles op breedbeeld uitgezonden en dat vroeg om een aanpassing van het leaderpak- ket“, vertelt adjunct-hoofdredacteur Marc Schreuder in Televizier. “Voorheen hadden we een decor dat suggereerde dat het breedbeeld was, met als gevolg soms een dubbel breedbeeldeffect. Nu is alles anders.

Volgnes Isabel Jacobs, chef regie van het RTL Nieuws, was breedbeeld de hoofdreden om een nieuw decor te laten maken. “RTL is overgestapt naar breedbeeld en toen we hoorden dat ook de nieuwsuitzendingen een ander formaat zouden krijgen, zijn we gaan nadenken: passen we het huidige decor aan het nieuwe formaat aan, of komen we met iets heel nieuws?“, aldus Jacobs bij TVgids.nl. Voor de verbouwing van het decor is het RTL Nieuws tijdelijk verhuisd. “Al enige tijd zenden we uit vanuit de studio van RTL Boulevard. Zowel het afbreken van de studio als het opbouwen ervan hebben we in één nacht gedaan. Zo konden we de volgende ochtend gewoon weer op zender. Om dat te regelen waren heel wat mensen nodig.

The Impressionists (NCRV, Ned2, 20:56) – De BBC-serie The Impressionists brengt in beeld hoe impressionisten keken en hoe licht en kleur hen inspireerden. Producent en regisseur van de serie Mary Downes vertelt dat de schilderijen het belangrijkste archiefmateriaal waren. De serie draait voornamelijk om Claudes Monet. Hij is haar lievelingspersonage. “Een egoïst, als alle kunstenaars, en tegelijkertijd genereus. Een vat vol gevoel en volslagen toegewijd aan zijn kunst. Hij legde een lelievijver aan omdat hij lelies wilde schilderen, wat wil je nog meer?“, aldus Downes in het NRC. Renoir krijgt weinig aandacht in de serie. Downes: “Dat komt door mij. Monet was de vader van het impressionisme. Degas had een radicale kijk op vrouwen. Cézanne sloeg een brug naar de twintigste-eeuwse schilderkunst. Renoir schilderde vrouwen zoals hij ze graag zag. Tsja.” The Impressionists werd maandagavond door 399.000 kijkers (madl: 7.0%) bekeken op Nederland 2.

Memories Tour d’Amour (KRO, Ned1, 20:32) – Tour d’Amour, de zomertour van Anita Witzier’s programma Memories, opende de nieuwe reeks maandagavond met een verhaal vanuit Ibiza. Witzier vindt het erg leuk om door diverse landen te reizen voor het programma. “Laatst hadden we opnamen in zo’n typisch Frans dorpje waar oude mannetjes onder een boom zitten, een paar vrouwen langslopen met stokbrood en waar verder helemaal niets gebeurt“, vertelt Witzier in Televizier. “De locoburgemeester stond trots op ons te wachten om ons naar een museum mee te nemen. Dat is wat ik zo leuk vind aan Tour d’Amour. De plaats waar we neerstrijken, is bepalend voor de sfeer van die aflevering. Dat maakt het ook zo anders dan de reguliere afleveringen van Memories.” Witzier heeft haar vriend Michel ontmoet op de werkvloer van het liefdesprogramma. “Het is heel langzaam gegaan. Ik vond hem in het begin maar een droogstoppel. Hij mij een hork. Dus het was niet zo van pats boem en dat de vlinders om onze oren knalden. We hebben langs samengewerkt voordat ik dacht: hé wat een bijzonder iemand. En vice versa.” De Tour d’Amour trok maandag 1.358.000 kijkers (madl: 24.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen