De Daniel den Hoed Kliniek op Nederland 1

De vierdelige serie De Daniel den Hoed Kliniek is vanaf vanavond 30 augustus wekelijks om 19.30 uur te zien op Nederland 1. Deze serie komt vanuit het in kanker gespecialiseerde Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam: de Daniel den Hoed Kliniek. In deze kliniek gaan artsen en patiënten samen de strijd aan tegen kanker. In deze eerste aflevering maakt de kijker spannende tijden mee met de artsen en patiënten. Er is onder meer een jonge moeder met bloedkanker te zien.

De jonge moeder krijgt een stamceltransplantatie met haar eigen gezonde stamcellen. Ze wordt gevolgd in de cruciale weken dat zij in een speciaal geïsoleerde kamer ligt om te herstellen. Het grote wachten is begonnen; zal het lichaam nieuwe, gezonde cellen gaan aanmaken?

Dr. De Wilt voert een intensieve operatie uit bij een patiënt met dikke darmkanker. Pas tijdens de ingreep kan worden vastgesteld hoe ver de kanker is uitgezaaid en of er bestraald kan worden. De vraag is of het medische team de patiënt ter plekke kan behandelen met de bijzondere inwendige bestralingsmethode?

3 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
ajhartink fokkema
november 18, 2009 11:29

waardeloos een vrouw naast een man leggen na een borst amputatie . Enook nog vergeten de morfineslang aan ta slu iten.depijn was ondragelijk.verder direct een prothese aan te praten,zonder overleg,waardoor er alleen maar een chemokuur mogelijk was en geen bestraling.en daarna er ook geen foto,s meer gemaakt konden worden. een .lijdensweg voor de patient schandelijk.schandelijken veelteweinigbotscans gemaakt.metals argument is niet nodig na de chemokure.resultaat wel botkanker.zelf ben ik geopereerd in het umcg .en betergeworden door de goede behandeling.bestraling begeleiding heel veel botscans nog jaren lang en inmiddels ben ik 79jaar.opmijn 50ste geope reerd

Gast
Grobber
augustus 30, 2007 13:03

Arrogante Frits ik hoop voor je dat je erzelf niet mee te maken krijgt

Gast
Frits
augustus 30, 2007 10:39

Lijkt mij wel een leuk programma, zo vlak na het eten :?

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen