De Daniel den Hoed Kliniek op Nederland 1

De vierdelige serie De Daniel den Hoed Kliniek is vanaf vanavond 30 augustus wekelijks om 19.30 uur te zien op Nederland 1. Deze serie komt vanuit het in kanker gespecialiseerde Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam: de Daniel den Hoed Kliniek. In deze kliniek gaan artsen en patiënten samen de strijd aan tegen kanker. In deze eerste aflevering maakt de kijker spannende tijden mee met de artsen en patiënten. Er is onder meer een jonge moeder met bloedkanker te zien.

De jonge moeder krijgt een stamceltransplantatie met haar eigen gezonde stamcellen. Ze wordt gevolgd in de cruciale weken dat zij in een speciaal geïsoleerde kamer ligt om te herstellen. Het grote wachten is begonnen; zal het lichaam nieuwe, gezonde cellen gaan aanmaken?

Dr. De Wilt voert een intensieve operatie uit bij een patiënt met dikke darmkanker. Pas tijdens de ingreep kan worden vastgesteld hoe ver de kanker is uitgezaaid en of er bestraald kan worden. De vraag is of het medische team de patiënt ter plekke kan behandelen met de bijzondere inwendige bestralingsmethode?

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen