1,9 miljoen kijkers voor Slavia Praag – Ajax


De kijkcijfers van woensdag 29 augustus 2007 (SKO)

Slavia Praag – Ajax (NOS, Ned3, 20:28) – Ajax heeft zich niet geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De club verloor woensdag in Praag van Slavia Praag, met 2-1. Ajax-trainer Henk ten Cate noemde uitschakeling van zijn ploeg in de Champions League “een bittere pil voor iedereen“. “Op dit niveau worden andere dingen gevraagd en daar hebben we niet aan kunnen voldoen.” Slavia Praag – Ajax werd door 1.933.000 kijkers (madl: 31.2%) bekeken op Nederland 3.

Ten Cate verweet zijn ploeg vooral de mogelijkheden niet benut te hebben. “In de tweede helft hebben we zat kansen gehad om minimaal een keer te scoren, maar dat hebben we nagelaten. Dan krijg je vlak voor tijd het deksel op de neus en dat is vervelend. De jongens zitten nu stuk in de kleedkamer, het kost wel even tijd om dit te verwerken.” Ten Cate is niet bang voor de kritiek die hij mogelijk zal krijgen na de onverwachte uitschakeling. “Ik heb een dikke en brede rug. Nu gaat het erom dat het hoofd te bieden, maar ik maak me daar niet zo druk om.

De Gouden Kooi (RTL5, 19:29) – Jaap uit De Gouden Kooi heeft op een dodenlijst gestaan. Nadat zijn broer werd vermoord, moest de 24-jarige Jaap onderduiken. Dat is volgens hem de reden waarom hij zoveel is aangekomen. “Ik heb in die tijd veel gelezen en zonder lichaamsbeweging. En veel gegeten“, aldus Jaap in Party. “Vier jaar geleden had hij nog een normaal postuur, maar door de onverwachte dood van zijn broer ging Jaap veel eten. Volgens eigen zeggen is zijn broer overleden als gevolg van een combinatie tussen ‘zaken en geweld’. “Ik heb een tijdlang ondergedoken gezeten nadat mijn broer omkwam. Ik moest me verstoppen omdat er voor mij ook gevaar was; ik heb ook op een dodenlijst gestaan. Maandenlang heb ik geleefd in een kleine ruimte met alleen een tafel, een stoel en een tv.” Jaap weegt momenteel ruim honderdzeventig kilo. “Ik ben nu te dik. Met dit gewicht haal ik de vijftig jaar niet.” De Gouden Kooi werd woensdagavond door 430.000 kijkers (madl: 10.5%) bekeken bij RTL 5.

Hoge Bomen pioniers (AVRO, Ned2, 20:51) – Het Avro-programma Hoge bomen brengt wekelijks een levensverhaal dat tot stand is gekomen zonder toestemming van degene over wie het gaat. Wel laat de redactie van het programma de hoofdpersoon van tevoren weten dat er een uitzending over hem of haar zit aan te komen. Solozeiler Henk van de Velde stond in de aflevering van woensdag centraal. “Ik kreeg een brief dat ze dat gingen doen. Ik meteen bellen en schreeuwen van jullie mogen dit niet doen en jullie mogen dat niet doen, zegt die redacteur: ‘Henk, daar heb je niks mee te maken’“, aldus Van de Velde bij Tvgids.nl. En dus kregen we in de aflevering van woensdag ook de minder leuke kanten van De Velde te zien. “Het is wel confronterend, maar het is goed gemaakt. Het geeft een redelijk correct beeld van mij. Je moet ook wel egocentrisch zijn als je iets wilt bereiken. Ik vind dat ik iets heb bereikt, dus ik kan hier heel goed mee leven.” Hoge Bomen Pioniers werd woensdagavond door 302.000 kijkers (madl: 4.8%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen