Van Westerloo: ‘We zitten niet aan Gouden Kooi vast’

Geplaatst op di 03 jul 2007 om 12:43

Fons van Westerloo, directeur van RTL Nederland, benadrukte maandagavond in het RTL 4-programma Editie NL dat RTL niet vastzit aan het controversiële realityprogramma De Gouden Kooi, dat van televisiezender Tien naar RTL 5 verhuist. Een Kamermeerderheid wil dat adverteerders het programma boycotten. “We zitten er niet aan vast dat het voor eeuwig doorloopt zoals uiteindelijk de bedoeling was met De Gouden Kooi“, aldus Van Westerloo. De show blijft voorlopig wel op de buis.

Van Westerloo verheldert: “We hebben afgesproken met John de Mol dat we De Gouden Kooi op één van de kleinere zenders in ieder geval een paar maanden gaan doorzetten om te kijken of het nog een kans heeft, maar we zitten er niet aan vast dat het voor eeuwig doorloopt. We gaan het even rustig bekijken.

De zenderbaas heeft wel een kanttekening gemaakt. “Er moet gekeken worden naar de inhoud. We werken onder een Luxemburgse licentie. Die is vrij streng in wat wel en niet mag, dus daar moeten we zeker naar kijken. We hebben in ieder geval beloofd dat we even kijken of er wat van te maken valt, laat ik het zo mooi formuleren.

Bewoner Huub laat weten dat hij zich door de ontstane commotie niet genoodzaakt ziet om het spel anders te spelen. “Nou, we zijn daar in de villa helemaal niet mee bezig. Natuurlijk horen we in de villa over de overnameperikelen en dat Tien overgegaan is in RTL, maar we zijn in de villa bezig met het spel. Acht volwassen mensen proberen iets te winnen. Met de omroepen houden we ons niet bezig. We zijn hier niet bezig met wat Tien of RTL van ons vindt. Dat horen we dan vanzelf wel.

Huub heeft wel wat meegekregen van de commotie “Hier in het huis krijgen we gewoon de kranten en weekbladen te zien. Dus we krijgen wel wat mee van de commotie in de buitenwereld. Zeer zeker.”

‘Miljonair’ Jaap staat bekend om zijn ‘terror’-acties. “Incidenten worden hier extreem uitvergroot. Hierdoor lijkt het net of we altijd maar kommer en kwel met elkaar hebben. Dit is echter niet terecht. We zitten hier 24 uur per dag met elkaar opgescheept, terwijl de uitzending maar 25 minuten is. We hebben veel meer tijd het gezellig met elkaar. De bonje is maar hartstikke beperkt.

Daarmee wil de forse ‘Miljonair’ niet zeggen dat de programmamakers de boel verdraaien. “Dat vind ik niet. Het is natuurlijk altijd nog een stuk entertainment. Saai pimpampetten heeft niemand wat aan. Wat u stelt dat verwerp ik ten sterkste.
84 Reacties op “Van Westerloo: ‘We zitten niet aan Gouden Kooi vast’”


 1. Rens

  De reactie van de bewoners was overduidelijk voorgelezen, zie http://www.youtube.com/watch?v=dHWWlFC7bDU

 2. Craig

  De kijkcijfers stijgen er alleen maar van.

 3. Tjedde

  Zodra ABC defintief dit programma koopt, gaat de stekker eruit.

 4. Mike

  Ik vind het belachelijk dat er zo makkelijk gepraat wordt over het stoppen van de Gouden Kooi. Die Atsma die vindt dat het programma gewoon doodgeknuppeld moet worden door een boycot van adverteerders. Hij verliest hiermee uit het oog dat er 200 mensen aan De Gouden Kooi werken.

 5. Tjedde

  @Mike

  “Hij verliest hiermee uit het oog dat er 200 mensen aan De Gouden Kooi werken.”

  Ja en?

 6. Jeroen

  @ Rens: ingestudeerd , niet voorgelezen ;) Maar ze hebben de opdracht gekregen van Talpa Media om dat te zeggen , ze moesten zich ‘verdedigen’ .

 7. Johan

  een voordeel, dat huis wordt met de dag minder waard.
  Als ik daar in de buurt zou wonen had ik ze wel verjaagd, lekkere reklame voor je gemeente

 8. DE MOL

  Vindt dat het programma nu pas geworden is, zoals hij altijd al wilde.
  Dan heeft hij het niet over de kijkcijfers, maar over de exploitatie van het menselijk onvermogen in de ergste zin des woords. Dat zegt genoeg over de Mol, die blijkbaar z’n ziel en zaligheid in dit soort programma’s wil stoppen.

 9. Jordy de Mol

  Kan iemand mij vertellen wat er nu eigenlijk zo erg aan DGK is? Zolang je beseft dat die mensen zo ontzettend bewust televisie aan het maken zijn en het echt niet zo degelijk verschilt van wat kinderen op klaarlichte dag bij Jetix krijgen voorgeschoteld (maar dan getekend), is het allemaal niet zo ernstig. Er is zoveel agressie op televisie en dan mag dit ineens niet. Ik vind het meten met twee maten en sta achter het standpunt van JdM waarom DGK nog even moet doorgaan: dit is een nieuw GENRE televisie. Uniek en geniaal bedacht dus!

 10. DF

  Iemand die zegt: ”Kan iemand mij vertellen wat er nu eigenlijk zo erg aan DGK is? ”
  Aan zo iemand kun je het gewoon niet uitleggen, domweg omdat deze personen het niet kunnen bevatten. Je hebt meer nodig dan de driede klas van de lagere school.

 11. Hans Anders

  De driede klas?

 12. yossarian

  Om op die laatste vraag antwoord te geven: het allerergste vind ik het uitzendtijdstip (19.30, sinds gisteren 20.00).

  Dat is een tijdstip waarop er nog veel jonge kijkers aanwezig zijn. Ik vind DGK geen kinderprogramma.

  Ik heb gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer eens gekeken. In de aflevering kwam tot ongeveer 40 x het woord “kuthoer” voor. & Dat in nog geen 25 minuten.

  Als DGK wordt weggestopt ergens aan de randen van de nacht (11 uur ’s avonds of zo) zou ik er veel minder bezwaar tegen hebben.

  Nu jij weer Jordy, en houd het een beetje inhoudelijk graag.

 13. de leugen regeert

  De Luxemburgse wetgeving is helemaal niet streng op wat wel en niet mag. Erger er is haast geen toezicht en al helemaal omdat de mensen die toezicht moeten houden in de raad van commissarissen zit van RTL.
  Wederom een leugen van Fons

 14. Frits

  “het allerergste vind ik”

  klein beetje normaal blijven doen s.v.p., je lijkt bekrompen Jopie A. wel.

 15. Yossarian

  Ik vroeg dus om inhoudelijke reacties. Dat is de jouwe niet. Beetje makkelijk dus.

 16. Jordy de Mol

  @yossarian
  Wat betreft het tijdstip ben ik het met je eens, maarre…HEY, ER ZIT EEN KNOP OP JE TV, LALALALALALALALAAA!
  Enne…die Funny Video’s van Veronica dan? Daar heb ik toen weinig mensen over gehoord, terwijl daar om 18.00 (!) uur mensen door het hoofd ewrden geschoten enzo. Trauma NL is ook niet echt een heel smakelijk programma in de vooravond van SBS. Maar ik kijk daar gewoon niet naar, omdat ik dat niet wil zien. En dat geldt eigenlijk net zo voor DGK.
  Iedereen met een beetje realiteitszin weet toch dat dit niet normaal is? Mensen gaan het echt niet ineens nadoen ofzo, hoor! En laten we nu niet onze ogen sluiten voor het geweld dat er toch al is. Er is gewoon briljant gecast en misschien dan wel niet op de meest intelligente mensen, maar (inmiddels, met de hele nieuwe stroom aan ‘Miljonairs’) wel met figuren die weten waar ze aan beginnen. Joop Atsma’s ‘tegen zichzelf beschermen’ is dus onzin.

 17. Hugo

  @Jordy de Mol
  Ben jij zo bekrompen en dom of speel jij het ook maar?

 18. Jordy de Mol

  @Hugo
  Het zal wel een blinde vlek van me zijn, maar ik ben juist freeminded en alle Atsma’s en van Westerloo’s betuttelend! Mensen kiezen ervoor om erin te gaan, mensen kiezen ervoor om ernaar te kijken…helemaal het juiste standpunt in de huidige keuzemaatschappij!

 19. BB

  @Hugo – Dat is nog eens een comeback ! :-?

  @yossarian – Nederlanders zijn slim genoeg om voorzichzelf te kunnen bepalen of een Programma binnen hun (dit komt er even met moeite uit) ‘normen en waarden’ passen. Het kan niet zo zijn in Nederland dat een man als Atsma gaat bepalen wat goed en wat slecht is omdat dit subjectieve begrippen zijn. Daarnaast moet je, je eigen normen en waarden nooit door de strot rammen van een ander. Je opmerking over kinderen vind ik ook niet sterk. Het NICAM heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek (dus geen subjectieve emoties) een gerenomeerd systeem ontwikkeld dat aangeeft of iets wel / of niet schadelijk is. Op basis daarvan blijkt dat het programma niet schadelijk is voor kinderen van 12 jaar en ouder. Vandaar de verplaatsing ook naar 8 uur omdat je vanaf dat tijdstip Programma’s van 12 jaar en ouder mag uitzenden (zie ook http://www.kijkwijzer.nl). Daarnaast moet je als ouder natuurlijk nooit zomaar toestaan dat jonge kinderen alles maar op TV kijken. Het mag dan wel niet schadelijk zijn maar je hebt als ouder de verantwoordelijkheid om je kind te wijzen op wat jij goed/slecht vind (hebben we die normen en waarden weer). Die verantwoordelijk kan je en moet je niet afschuiven op iets of iemand anders. Inhoudelijk genoeg ?

 20. Jordy de Mol

  @BB
  Je haalt de woorden uit m’n ‘bekrompen en domme’ mond ;-)

 21. Tjedde

  Ik ben gewoon van mening dat je in een wereld waar alles blijkbaar “moet kunnen” je ook nog gewoon iets mag vinden of, als de meerderheid dat wenst mag vinden dat iets niet kan.

 22. Frits

  “Inhoudelijk genoeg ?”

  BB, zo inhoudelijk was nou ook weer net niet de bedoeling. Nu moet ons aller moraalridder Yossarian zich alweer ontdoen van zijn harnas, waar ie zich net met veel pijn en moeite in gehesen had.

 23. yossarian

  @BB:

  Absoluut inhouudelijk genoeg. Ik ben het voor een groot deel met je eens, alleen heb ik iets minder vertrouwen in het ouderlijk gezag of de ouderlijke betrokkenheid van de gemiddelde vader of moeder met hun jonge kinderen.
  De televisie wordt nog veel te vaak gezien als de ideale babysitter en zoethouder.
  Ook kan ik met de grens van 12 jaar wel leven. Op de leeftijd zouden kinderen enig onderscheid moeten kunnen maken tussen wat wel echt en niet echt, en tussen wel wenselijk en niet wenselijk gedrag is.

  Maar wat is er op tegen om DGK uberhaupt als een late night show uit te zenden?

 24. Peter

  Persoonlijk vind ik dat er 200 achterlijke idioten met dit programma bezig zijn – hoe kun je met zoiets abjects je geld willen verdienen?
  Als BB of anderen denken dat de platheid van het domme volk, dat altijd in de meerderheid is, de norm moet worden voor de televisie, dan ben ik het niet met ze eens. Geef het volk wat het vraagt? Voedt het op, zeg ik.

 25. Frits

  “Geef het volk wat het vraagt? Voedt het op, zeg ik.”

  Peter, laten we maar met jouw opvoedting beginnen dan, eens kijken of jij uit die platte domme meerderheid te trekken bent, word een hele klus vrees ik. ;)

 26. BB

  @yossarian – Okay, maar het feit dat de TV gebruikt wordt als babysitter staat los van DGK. En dit programma als late night vermaak vind ik ook zeker geen slecht idee behalve dan dat het waarschijnlijk minder kijkers zal gaan trekken en daarmee minder geld opbrengt.

  @Frits – :-) Ik denk dat Peter niet meer te redden is.

 27. !#Michael#!

  Ik ben het met Jordy de Mol eens. De Gouden Kooi is niet erger dan een gemmidelde tekenfilm op Nick of Jetix. Verder kan ik me menig programma opnoemen dat het niveau van De Gouden Kooi evenaard, en dat echt niet later dan De Gouden Kooi uitgezonden word.

  Oke De Gouden Kooi word van de meeste vergelijkbare (qua grofheid en ranzigheid) programma’s ruimschoots het beste bekeken. En leeft het programma kennelijk ook heel erg maatschappelijk (mede dankzij de PR) maar een programma van dit caliber moet ook leven onder de mensen en moet besproken worden om z’n doel en succes te behalen.

  En bijna 700.000 mensen vinde het programma leuk (herhaling mee geteld). En dat zegt volgens mij meer dan genoeg.

  Je hebt altijd voor en tegen standers, ik zeg het nogmaals is het niet jou’n cup of tea ZAP-O-WAAAAAAAY

 28. Chiel

  Q: De Gouden Kooi is niet erger dan een gemmidelde tekenfilm op Nick of Jetix.

  Ik zie Spongebob ook geregeld door z’n kots heen rollen, en z’n vriendjes uitschelden voor kuthoer en kankerwijf…

 29. Sky

  @ Chiel

  Ja, en laatst hadden de dames van Totally Spies op Jetix een trio’tje!

 30. !#Michael#!

  @ Chiel en Sky

  Oke, mischien is De Gouden Kooi iets ‘pikanter’. Maar veel tekenfilms op Jetix en Nickelodeon hebben veelal vormen van geweld.

  Neem Pokemon eigenlijk een verbloemde versie van de verboden honden en haan gevechten.

  Chin Chan is een “Terror Jaap” in de making. En veel tekenfilms bevatten geweld, veel geweld. Wel onder het mom van ‘goed tegen kwaad’, maar dan nog veel geweld!

  En De Gouden Kooi is niet gemaakt voor kinderen, maar voor Tieners en Jong volwassenen, en die groep bekijkt dit programma ook veelvuldig. En de verantwoording voor dat wat kinderen kijken liggen gewoon bij de ouders, punt uit!

  En daar is geen regering voor nodig!

 31. Johan B.

  Dat kan natuurlijk niet, zo’n postbus 51 bij DGK. Ik heb dus een mailtje naar dhr. Atsma gestuurd en hem om aktie gevraagd. Tot zover dit bericht dat ik gisteren elders plaatste. Wat mij steeds weer opvalt aan alle reacties, niet alleen hier, is de veelal agressieve manier van reageren. Christenen worden soms afgeschilderd alsof het nog grotere misdadigers zijn dan moslim-terroristen. Dit terwijl SP en Groen Links dit programma ook verwerpen.

  Overigens heb ik een mailtje teruggehad waarin men zal nagaan of postbus 51 in de nabije toekomst niet meer rond dit programma geprogrammeerd kan worden.

 32. Robin

  Simpelweg, kan de montage wat beter denk ik. ALLE scheldwoorden wegstrepen etc zou ook helpen (Oke, hoor je 100x piep..) maargoed.

 33. [MikE]

  DGK is echt super leuk om naar te kijken!!! Net weer gekeken!!

 34. Anoniem

  ik vindt die van westerloo echt verschikkelijk alleen maar keurige programma’s. Het heeft geen ballen zoals John de Mol die wel heeft.

 35. !#Michael#!

  @ [MikE]

  Weer een erg mooie aflevering! En morgen gaat het nog verder! De kick van Natasia!

 36. Tmedianieuws - Redactie

  Pokemon is inderdaad geweld. Met ‘dieren’ of ‘beesten’ of hoe je het ook wilt noemen. Maar het is geen geweld met MENSEN. Ook word er niet zo’n grove taal gebruikt. Ookal is “Pikachu DONDERSCHOK” niet echt leuk om te horen, het is niet zo erg als in DGK.

  Misschien denk je er anders over maar op mijn site kun je er verder over discuseren over 5 minuten!

 37. Tmedianieuws - Redactie

  Klik maar op mijn naam!

 38. Danny - De nieuwe site... Digitaal Media.nl

  Ach, wat zeuren we toch allemaal over animatieseries.

 39. Craig

  Wat een gezeik om scheldwoorden als kuthoer en kankerwijf… ga eens op een schoolplein staan daar hoor je nog ergere shit.

 40. [MikE]

  Wat Craig zegt is de waarheid. Ik denk trouwens dat het een kloof is tussen oude en jonge mensen, zoals deze er altijd is geweest. ‘Kuthoer’, ‘kankerwijf’ e.d. zijn woorden die jongeren gebruiken, maar ze heel anders interpreteren dan oudere mensen. Oudere mensen nemen het te letterlijk, terwijl het voor jongeren gewoon dezelfde woorden zijn als ?‘poterverdikkeme’, ’gemene jongen/meisje’ et cetera. Wellicht worden deze woorden over 15 jaar wel standaard Nederlands, en zoeken we voor ziektes e.d. andere chique namen. Ziektes en aandoeningen uit het verleden hebben tegenwoordig ook vaak een andere naam, omdat ze gaandeweg als schelwoorden worden gebruikt. Zoals dit ook in de geschiedenis is gebeurd. Ik noem dit evolutie van cultuur en taal. Niets op tegen dus.

  Hoewel ik zelf niet graag dergelijke woorden gebruik, snap ik terdege dat jongeren dit wel doen. Wat mij betreft valt het in de categorie eeuwige kloof tussen jong en oud.

  Wedden dat het gros van de jeugd van tegenwoordig over 20 jaar ook weer zitten te zeuren over de jeugd van dan?

  Mensen: Probeer toch eens openminded de wereld in te kijken, en het ziet er ineens allemaal zó veel mooier uit. Out of the box!

 41. Hans Anders

  @Craig,

  Ik neem aan dat jij zelf ook lekker het hele speelkwartier dat soort bewoordingen bezigd?

 42. [MikE]

  @Michael: Mooie opmerking over Pokémon! Idd, erg leuke aflevering!

 43. Tjedde

  @[MikE]

  Uit je opmerkingen:
  “‘Kuthoer’, ‘kankerwijf’ e.d. zijn woorden die jongeren gebruiken, maar ze heel anders interpreteren dan oudere mensen. Oudere mensen nemen het te letterlijk, terwijl het voor jongeren gewoon dezelfde woorden zijn als ?‘poterverdikkeme’, ’gemene jongen/meisje’ et cetera.”

  Blijkt dat je totaal geen mensen kennis hebt of enig besef van heersende normen en waarden.

 44. [MikE]

  @Tjedde: Waarden en normen… Wie bepalen die? De overheid, de gemeenschap, de individuele burger? Waarden en normen bestaan niet, één groot fabeltje. Mijn waarden en normen zijn heel anders dan die van jou, Tjeerd en Atsma. Onzinnige opmerkingen als ‘het volk’ et cetera. Dat zijn begrippers van zogenaamde moraalridders… Maar het volk bestaat helemaal niet. Het volk zijn 16 miljoen individuele Nederlanders, die elk verschillend zijn. Dus ga niet in het verweer met waarden en normen. Zoals ik niet bepaal hoe jij je moet gedragen, heb jij het recht niet mij te vertellen wat ik zou moeten doen. Ik leef met het principe: Fuck the world, en live your best life! En ondanks het feit dat ik vanavond met veel plezier naar DGK heb gekeken, voel ik me erg gelukkig! Een mooie spiegel op de werkelijkheid, al is het uitvergroot.

  Grappig detail is dat VROM overigens nog gewoon adverteert op de site van DGK, zie hier mijn screenshot: http://img131.imageshack.us/img131/106/vromov2.jpg

 45. Craig

  @ Hans Anders ik scheld ook veel in het dagelijkse leven wtf is het probleem alsof jij nooit scheld. Misschien is het omdat jij iets van 30 jaar ouder dan mij bent ofzo.

 46. Jeroen1

  Ik geloof dat hier nogal wat ouwe linkse lullen zitten die denken te weten hoe jongeren zich gedragen op het schoolplein. Ik heb zelf genoeg ervaring in het onderwijs om te weten dat scholieren veel beschaafder zijn dan menigeen denkt (uitzonderingen zijn er altijd). Ze zijn veel meer gesteld op goede omgangsvormen en fatsoen dan de libertaire babyboomgeneratie.

 47. Theo's teeveetalk

  Ik ben eigenlijk een rechtse lul, maar ik roep ook nogal eens what the fuck ;)

 48. Chiel

  Leuk dat mijn voorbeelden Kuthoer en kankerwijf nu 20 keer op deze pagina staam… Ik heb m’n neefjes (7-10-12) overigens deze woorden nog nooit horen zeggen, maar dat zal wel aan hun liggen ;) Ik kijk er niet naar, dus heb er nooit last van. En 20.00 uur is een mooie tijd nu. Opgelost! (al mag die zooi natuurlijk ook direct van de buis ;) )

 49. Tjedde

  @[MikE]

  Bedankt voor je snelle reactie en de bevestiging van hetgeen ik al eerder schreef:
  “Blijkt dat je totaal geen mensen kennis hebt of enig besef van heersende normen en waarden.”

  Waarmee ik niets heb gezegd over het het feit dat het mijn normen en waarden zijn. Je begrijpt het duidelijk niet als je zegt:
  “Mijn waarden en normen zijn heel anders dan die van jou, Tjeerd en Atsma.”

  Jouw stelling:
  “Ik leef met het principe: Fuck the world, en live your best life!”
  Is niet alleen onrealistsich, maar ook nog eens a-sociaal, want jou vrijheid eindigt waar die van een ander begint.

 50. Theo's teeveetalk

  Het taalgebruik mag hier wel wat minder in de gouden mediacourant ik zal jopie Atsma eens ff bellen ;)

 51. Tjedde

  @Theo’s teeveetalk

  Moet jij niet op vakantie? :lol:

 52. Craig

  Ik vind dat gevloek nog wel meevallen.

  Vind het maar een beetje fucking gezeik dat omdat het op TV is het minder moet. Is toch geen Amerika hier.

  Verder als kleine kinderen naar de Gouden Kooi kijken zou ik dan maar eerst bij die ouders gaan zeiken. Wie laat nou kleine kinderen naar dat kijken. Verder is het nog altijd de taak van de ouders om dingen voor hun kids te filteren en ik vind dat de overheid zich daar niet mee hoort te bemoeien.

  Net als die betuttelende kijkwijzer onzin. Toen ik klein was had je die onzin ook niet. Ben ik nu een of andere psychotische serial killer ofzo?

 53. Theo's teeveetalk

  @Tjedde

  De 25ste.
  Maar ik heb site vakantie ;)
  Vandaar dat ik hier zit

 54. Craig

  Waar ga je heen dan Theo? :)

 55. Theo

  New York & Washington

 56. Jordy II

  Mensen asjeblieft kom op zeg. Heb je een beetje fatsoen dan scheld je gewoon niet al te veel. Sowieso scheld ik nooit met kanker, en niet omdat ik het link aan die ziekte alleen wél voor de omgeving. Hoeveel mensen hebben in de omgeving als ik zoiets zeg wel niet nare ervaringen ermee? Nee, ik kwets ze liever niet. Verder kan ik me prima uitleven met het woordje KUT.
  En ach, het klopt ook wat Mike zegt, over die generatiekloof. Ouderen kunnen gewoon minder hebben (maar vergeten dat ze vroeger ook jong zijn geweest) en komen dan aan met: “Ja maar zulke dingen zeiden we nooit!” Nou vergeet het maar, daar trap ik niet in. Die generatiekloof is zo’n cyclus wat al duizenden jaren speelt en waarin 95% terecht komt.

 57. Tjedde

  @Craig

  “Net als die betuttelende kijkwijzer onzin. Toen ik klein was had je die onzin ook niet. Ben ik nu een of andere psychotische serial killer ofzo?”

  Wat denk je zelf Craig?

 58. Tjedde

  @Jordy II

  Natuurlijk vloekten wij ook, maar dat soort woorden werden niet gebruikt. Sterker nog, misschien erg naïef hoor, maar wij wisten het bestaan van die woorden niets af(volgens mij bestonden ze toen nog niet).

  Het is ook nergens voor nodig om dat soort dingen te zeggen. Gewoon schelden is al a-sociaal genoeg. De Schoolpleinen die ik ken en ik ken er een paar, daar hoor ik dat soort woorden niet.

 59. Tjedde

  @Theo

  Mooie bestemmingen Theo heb zelf die combi ook en keer gedaan en was erg leuk.

 60. [MikE]

  Tjedde, en Tjeenk: Ik wens jullie echt oprecht een prettig leven toe!!

  @Theo: Misschien zien we elkaar nog wel in New York, ik vertrek eind augustus… Of ben je dan alweer in ‘Holland’?

  @Tjedde: Met mijn persoonlijke vrijheid val ik niemand lastig, ik zal nooit inbreken op iemand anders zijn vrijheid!! Ik vind dat nogal een verschil namelijk. Maar ik heb wel lak aan de meeste mensen die hier in Nederland (en daarbuiten) rondlopen.

 61. [MikE]

  @Tjedde: Maar dat rechtse en vrijheidslievende Amerika is toch helemaal niets voor jou? Ik zie jouw meer met zo’n lelijke Russische muts in Rusland te verkondigen dat het zonde is dat de Sovjet niet meer bestaat, terwijl je halfdement naar De Rijdende Rechter zit te kijken, en fantaseerd over seks met een Braziliaanse schone…

  En nu kap ik!!

 62. Tjedde

  @[MikE]

  Jij kent mij niet, dus is het niet zo raar dat jij niet weet wat wel en niet iets voor mij is.
  Dat je niet inbreekt op iemand anders vrijheid siert je, maar is in tegenspraak met je eerdere stelling, want dat kan alleen maar als je rekening met een ander houdt.
  Dus “Maar ik heb wel lak aan de meeste mensen die hier in Nederland (en daarbuiten) rondlopen.” klopt niet.

  Je kunt best kappen, maar ik begrijp dat je argumenten op zijn, dat respecteer ik.

 63. [MikE]

  Lak aan iemand hebben wil toch niet zeggen dat je je iemand in zijn vrijheid mengt? Ik heb meer en meer lak aan jou, maar dat wil nog niet zeggen dat ik je in je vrijheid ga belemmeren?

  Ik ken je inderdaad niet, en daar ben ik ook blij van gezien je argumenten, meningen en kokervisie op de wereld. Echt, dat wil ik wel van de daken schreeuwen. Maar net zoals jij een beeld over mij hebt, heb ik er één over jou.

 64. Jordy II

  Kees Verkade maakte pas mooie beelden!

 65. Tjedde

  @[MikE]

  Ik heb helemaal geen beeld over jou, ik kom alleen met tegenargumenten voor jouw argumenten(overal is wat voor te zeggen namelijk).

  “Ik ken je inderdaad niet, en daar ben ik ook blij van gezien je argumenten, meningen en kokervisie op de wereld.”

  Jammer dat je bevooroordeelt bent, want op basis van mijn argumenten hier dat concluderen blij zijn dat je mij niet kent komt er raar over. Maar ik respecteer dat hoor.

  Zo en nu is het wel mooi geweest, lijkt mij.

 66. [MikE]

  @Tjedde: Ja, het is mooi geweest. Ondanks al onze ruzies wil ik je nog wel een goede nachtrust toewensen, tenzij je in ploegen werkt, of nachtdienst hebt. Kijk, zo is die [MikE] dan ook wel weer!!

 67. Tjedde

  @[MikE]

  Bedankt en ook welterusten, ik duik er straks(na het werk) ook in. Tot morgen. :P

 68. Jeroen1

  Ik zeg ook wel eens fuck, maar niet in elke zin; dat komt namelijk een beetje debiel over alsof je niet goed uit je woorden kan komen. Scholieren zeggen ook niet in elke zin fuck. Niemand doet dat, alleen als je in dgk zit, jezelf een popster waant, of op een andere manier een beroerd leven leidt.

 69. [MikE]

  @Jeroen1: Klopt. Ikzelf gebruik praktisch nooit scheldwoorden omdat ik het niet gepast vindt.

  @Tjedde: Werkse!

 70. Craig

  Effe serieus ik vind het gescheld in de Gouden Kooi echt niet overdreven ik hoor genoeg fucks kanker en tering om me heen. Vooral bij leeftijdsgenoten.

 71. Tjedde

  @Craig

  Het feit dat mensen dat veelvuldig roepen maakt dat het normaal of betekend dat dat het geaccepteerd is wordt of dat het normaal is?

 72. Anoniem

  Weet iemand al hoe laat de uitzending van de Gouden Kooi bij RTL5 wordt uitgezonden of is er nog helmaal niets over bekend?

 73. SuPeRrIcK

  Ik denk niet dat ze de uitzendtijd in de vooravond veranderen

 74. Jelle

  26 juli volgt er meer informatie tijdens een persconferentie!

 75. Anoniem

  570.000 voor DGK! Gaat lekker…En dan nog 89.000 voor herhaling

 76. Theo's teeveetalk

  Ondertussen gaat het lekker met de gouden kooi dankzij alle negatieve publiciteit.
  Gisteren een all time high van 570.000 kijkers :?

 77. Anoniem

  En naar The a team kijken 300.000 kijkers, waar gaat het over! :lol:

 78. Tmedianieuws - Redactie

  Het gaat eindelijk goed met Tien!
  Het had eerder zo goed moeten gaan dan waren ze misschien niet gestopt.

 79. Anoniem

  De Mol is gewoon een ordinaire pooier om hieraan geld te verdienen.

  WALGELIJKE MAN.

 80. Tienfan.nl

  Van Westerloo kan straks niet meer om De Gouden Kooi heen. De gehele vooravond van RTL 5 gaat straks om hoog door de komst van De Gouden Kooi.

  De Gouden Kooi op naar de 600.000 kijkers.

 81. niceman

  ik hoorde en las dat AH geen reclame meer uitzendt rond en of om DGK

 82. K.

  AH is bang voor z’n imago, zo zullen er meer volgen…

  Wat gaan ze in godsnaam doen met de mensen die nog in die kooit zitten op het moment dat ze er mee stoppen, dan zit je bijna twee jaar in zo’n kooi en dan nokken ze ermee, hoop dat ze dat contractueel goed geregeld hebben, anders voel je je flink genaaid…

  Tevens vind ik het een geniaal format, iedereen kan zeggen en vinden wat ie wil, maar origineel is het zeker en scoort na bijna een jaar nu opeens ook nog goede kijkcijfers, die waarschijnlijk op rtl 5 nog wel omhoog kunnen…

 83. Danny - De nieuwe site... Digitaal Media.nl

  Zelfs presentatoren zijn strafbare dingen aan het doen:

  De bekende fitnesstrainer Karl Noten (41), die het televisieprogramma ‘Nederland in Beweging’ presenteert, is in opspraak geraakt. Hij wordt verdacht van het bezit en mogelijk verspreiding van kinderporno.

  [lees meer op telegraaf.nl]

 84. hanneke

  als dit entertaiment is ,schiet mij dan maar lek ,ik heb noch nooit zo,n stel asocialen bij elkaar gezien,en wat het spel betreft,haal eerst maar eens die milton felter en deborah flens weg bij de gouden kooi talpa ,kijken wat er dan gaat gebeuren,en het personeel niets meer door laten spelen naar de bewoners toe,dan zijn jullie eerlijk

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.