Van Westerloo: ‘We zitten niet aan Gouden Kooi vast’

Fons van Westerloo, directeur van RTL Nederland, benadrukte maandagavond in het RTL 4-programma Editie NL dat RTL niet vastzit aan het controversiële realityprogramma De Gouden Kooi, dat van televisiezender Tien naar RTL 5 verhuist. Een Kamermeerderheid wil dat adverteerders het programma boycotten. “We zitten er niet aan vast dat het voor eeuwig doorloopt zoals uiteindelijk de bedoeling was met De Gouden Kooi“, aldus Van Westerloo. De show blijft voorlopig wel op de buis.

Van Westerloo verheldert: “We hebben afgesproken met John de Mol dat we De Gouden Kooi op één van de kleinere zenders in ieder geval een paar maanden gaan doorzetten om te kijken of het nog een kans heeft, maar we zitten er niet aan vast dat het voor eeuwig doorloopt. We gaan het even rustig bekijken.

De zenderbaas heeft wel een kanttekening gemaakt. “Er moet gekeken worden naar de inhoud. We werken onder een Luxemburgse licentie. Die is vrij streng in wat wel en niet mag, dus daar moeten we zeker naar kijken. We hebben in ieder geval beloofd dat we even kijken of er wat van te maken valt, laat ik het zo mooi formuleren.

Bewoner Huub laat weten dat hij zich door de ontstane commotie niet genoodzaakt ziet om het spel anders te spelen. “Nou, we zijn daar in de villa helemaal niet mee bezig. Natuurlijk horen we in de villa over de overnameperikelen en dat Tien overgegaan is in RTL, maar we zijn in de villa bezig met het spel. Acht volwassen mensen proberen iets te winnen. Met de omroepen houden we ons niet bezig. We zijn hier niet bezig met wat Tien of RTL van ons vindt. Dat horen we dan vanzelf wel.

Huub heeft wel wat meegekregen van de commotie “Hier in het huis krijgen we gewoon de kranten en weekbladen te zien. Dus we krijgen wel wat mee van de commotie in de buitenwereld. Zeer zeker.”

‘Miljonair’ Jaap staat bekend om zijn ‘terror’-acties. “Incidenten worden hier extreem uitvergroot. Hierdoor lijkt het net of we altijd maar kommer en kwel met elkaar hebben. Dit is echter niet terecht. We zitten hier 24 uur per dag met elkaar opgescheept, terwijl de uitzending maar 25 minuten is. We hebben veel meer tijd het gezellig met elkaar. De bonje is maar hartstikke beperkt.

Daarmee wil de forse ‘Miljonair’ niet zeggen dat de programmamakers de boel verdraaien. “Dat vind ik niet. Het is natuurlijk altijd nog een stuk entertainment. Saai pimpampetten heeft niemand wat aan. Wat u stelt dat verwerp ik ten sterkste.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen