Talkshow met internetfragmenten op Nederland 3

Geplaatst op Fri 13 Jul 2007 om 17:22

De VARA brengt van maandag 30 juli tot en met vrijdag 24 augustus elke werkdag op Nederland 3 het nieuwe, live praatprogramma Wat nu?! op de buis. Leon Verdonschot en ‘Jakhals’ Isolde Hallensleben presenteren Wat nu?! ieder twee weken vanuit Studio De Plantage in Amsterdam. Zoals bekend komt het VARA-programma Wat Heet! – dat van 14 mei tot en met 6 juli iedere werkdag te zien was op Nederland 3 – na het huidige, dagelijkse Tourjournaal niet meer terug.

In ‘Wat nu?!’ worden actuele beelden, filmpjes en fragmenten van internet gebruikt om het grote en kleine nieuws van de dag te bespreken. “Voor het eerst op de Nederlandse televisie wordt het gesprek van de dag uitsluitend geïllustreerd met fragmenten en filmpjes afkomstig van internet“, aldus een woordvoerder van de VARA.

Er wordt gewerkt met een panel van deskundigen, merendeels in de leeftijdsgroep van 20 tot 45 jaar, afkomstig uit de wereld van sport, politiek, technologie, amusement, rechtspraak, cabaret, journalistiek en cultuur. Naast de panelleden worden dagelijks één of twee gasten uitgenodigd, die die dag een belangrijke rol spelen in het nieuws.

VARA-programmadirecteur Frans Klein vertelt: “De VARA gebruikt dit jaar de zomer om nieuwe programma’s uit te proberen. Ná Wat Heet! gaan we dat ook in augustus weer doen met Wat nu?!. We willen zoveel mogelijk experimenteren en innoveren, want in het hoogseizoen is daarvoor te weinig ruimte. Met het nieuwe programma willen we het gesprek van de dag op een vernieuwende en vlotte manier brengen aan de hand van internetfragmenten.

Leon Verdonschot en Isolde Hallensleben presenteren ‘Wat nu?!’ ieder twee weken: Leon de eerste en vierde week en Isolde de tweede en derde week.

Wat nu?! van maandag 30 juli tot en met vrijdag 24 augustus iedere werkdag live van 19.30 uur tot 20.25 uur te zien bij de VARA op Nederland 3.
14 Reacties op “Talkshow met internetfragmenten op Nederland 3”


 1. [MikE]

  Boeiend. Die discussies worden toch al gevoerd op internet zelf? Dit programma lijkt me dan ook nutteloos.

 2. Danny - Digitaal Media.nl

  Lijkt me niets. Ga in ieder geval niet kijken.

 3. Mike

  Ik vind die internetfragmenten ook een vreselijk creatiefloze invulling. Editie NL maakt zich er de laatste tijd ook aan schuldig. Dat vind ik erg jammer. Vroeger hadden ze altijd non-stop onderwerpen. Nu krijgen we van die flauwe internetfilmpjes. Goedkoop, maar erg jammer.

 4. Andre

  mee eens, die twee presentatoren zijn tevens zeer irritant.

 5. michel

  eerst kijken en dan oordelen! en ik vind isolde hallensleben een aanwinst voor de nederlandse televisie!

 6. Tjedde

  Weer typisch een vorm van creatieve armoede. Inderdaad lekker makkelijk

 7. Anonymous

  Nu het RTL half 8 nieuws te volgen via de cam op… :D

  link

 8. yossarian

  Nou ja. Die programmatitel getuigt in elk geval van enige zelfspot.

  Maar wel een beetje goedkoop ja! En misschien hadden ze gewoon geen zin meer om avond in avond uit in de stromende regen onder dat afdakje te gaan zitten.

 9. Johan B.

  Heb Isolde een keer gezien bij “Wat heet”. Een talent in wording. Maar of dit programma slaagt? Hangt wel van het weer af, gelet op het tijdstip.

 10. uykl

  We kijken zelf wel op internet,

 11. Tv Time

  Isolde is zeker een aanwinst voor de Nederlandse televisie . Als er bij de televizierring uitreiking ook een prijs was geweest voor het aanstormende talent had zij zeker kans gemaakt

 12. Goochem

  Isolde Hallensleben is zeker een aanwinst en prettig om naar te kijken; ze is altijd goed voor een lach. Dit in tegenstelling tot Leon Verdonschot, waarvan ik de afleveringen van Wat Heet liever oversloeg. Het is niet onmogelijk dat hij de zwakke schakel van het programma was :P

 13. Joost

  Haha, die naam is goed gekozen… ze wisten het waarschijnlijk na ‘Wat Heet!’ zelf ook niet meer.

 14. Paul

  leon en isolde,toch wel de beste paarden uit de “wat heet” stal… vind de formule echter beetje goedkoop… deed die zoon van brandsteder vorig jaar ook niet zowiets op rtl7?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.