246.000 kijkers voor Doe Maar Normaal


De kijkcijfers van vrijdag 13 juli 2007 (SKO)

Doe maar normaal (BNN, Ned3, 20:59) – De enige vrouw in het panel van de satirische popquiz Doe Maar Normaal is Ricky Koole. De zangeres houdt zich goed staande. “Ik heb er geen moeite mee de enige vrouw te zijn, ik vind het juist leuk“, vertelt Koole in Televizier. “Het betekent dat ik gelijk ook de knapste vrouw van het stel ben. Daar komt bij dat het heel zachtaardige mannen zijn. Het zijn eigenlijk watjes. Dat kan van mij niet gezegd worden: als ik de kans krijg, sla ik keihard terug.

Ricky Koole heeft zich niet goed voorbereid op Doe maar normaal. “Ik weet op zich best wat van popmuziek, vooral van vòòr 1985. In september gaan Leo Blokhuis, twee gitaristen en ik toeren met een liedjesprogramma, Harmonium. Het is een beetje stichtend werk, we proberen mensen attent te maken op goede muziek. Dat doe ik Doe maar gewoon soms ook. Dan gaat het over een mooi nummer waar de anderen nog nooit van hebben gehoord en roep ik: Maar jongens, dit is toch een prachtige plaat!” Doe Maar Normaal werd vrijdagavond door 246.000 kijkers (madl: 5.6%) bekeken. The Phone trok aansluitend 403.000 kijkers.

Stop de tijd (MAX, Ned2, 20:53) – In de coproductie met de Wereldomroep spelen vier emigranten, die minstens een kwart eeuw geleden Nederland verlieten, tegen elkaar in het Nederland 2-programma Stop de tijd. Aan de hand van filmpjes uit de oude doos wordt hun kennis getest over hun vaderland in de jaren vijftig, zestig en zeventig. Presentatrice Karin van den Boogaert (die bij BVN ook het tv-programma Andere Ogen doet) vraagt bij de start altijd aan de kandidaten of ze ‘jij en jou’ mag zeggen, wat altijd mag. Na een gezellig praatje over de reden van de emigratie en of er nog een terugkeer wordt overwogen (nooit), is het tijd voor het spel. Stop de Tijd heeft zich de afgelopen weken ontpopt tot een behoorlijke hit voor Nederland 2-begrippen, vindt Omroep MAX. Omroepvoorzitter Jan Slagter bij de GPD: “Het zoveelste bewijs dat nostalgie goed scoort, en dat er ook in de toekomst nog veel meer plek voor dit soort programma’s is.” Stop de Tijd scoorde vrijdagavond 380.000 kijkers (madl: 8.8%).

North Sea Jazz Festival 2007 (NPS, Ned3, 22:58) – Dit jaar is alweer de 32ste editie van het North Sea Jazz Festival te zien. Volgens festivaldirecteur Jan Willem is dat niet zo verwonderlijk. “Het is een bijzonder evenement“, aldus Jan Willem bij TVgids.nl. “We organiseren het nog steeds zoals de oprichter van het festival, Paul Acket, het ooit heeft bedacht. Eén dak, vijftien verschillende podia en ruimtes waar tweehonderd tot tienduizend mensen in kunnen. Bovendien is er muziek op alle podia tegelijk, zodat er voor iedereen wat bij is. Of je nu twintig jaar bent, of zestig.” Jarenlang had het North Sea Jazz Festival zijn thuisbasis in het Congrescentrum in Den Haag. Maar nadat de gemeente het pand verkocht aan een projectontwikkelaar, werd tweederde van het gebouw gesloopt. “Het deed ons veel verdriet, maar verhuizen was de enige optie als we de bestaande formule wilde handhaven. Ahoy’ bleek een prima alternatief, al moesten we daar het wiel wel opnieuw uitvinden. Dertig jaar routine viel weg. We moesten weer van voren af aan beginnen.” Het live verslag van het North Sea Jazz Festival werd vrijdagavond laat door 108.000 kijkers (madl: 3.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen