’24 uur met…’ dit najaar op Nederland 3

Het nieuwe interviewprogramma 24 uur met… van de VPRO zal vanaf het najaar worden uitgezonden op Nederland 3. Dat meldt producent BlazHoffski. 24 Uur met… is een televisieprogramma waarin Wilfried de Jong 24 uur in één ruimte doorbrengt met één gast. Er staan twee comfortabele stoelen en in de keuken is eten en drank. De twee aanwezigen zijn een heel etmaal tot elkaar veroordeeld. De VPRO is de eerste buitenlandse omroep die 24 uur met… op tv brengt, aldus de producent.

Het format 24 Hours with… is ontwikkeld door de Engelse producent Hideous productions en wordt door ITV uitgezonden. Voor Nederland is BlazHoffski TV-productions de producent. De VPRO heeft een traditie met lange interviews, met programma’s als Zomergasten en de Marathoninterviews op de radio.

Journalist, schrijver en presentator Wilfried de Jong is bekend van Holland Sport, schrijft columns voor NRC-Handelsblad en was jarenlang helft van het theaterduo Waardenberg en De Jong. “Toen we het format zagen, dachten we meteen aan Wilfried de Jong“, aldus Dan Blazer van producent BlazHoffski TV-productions. “Hij is de ideale presentator voor dit programma. Hij heeft veel journalistieke ervaring, lef en humor. Hij is niet bang voor confrontaties, noch voor stiltes. Bovendien bezit hij de energie om zo’n uitputtingslag tot een goed einde te brengen.

Dat Wilfried de Jong en zijn gast een heel etmaal met elkaar doorbrengen, is volgens de producent bijzonder. “Hierdoor ontstaat vanzelf een ongewone band tussen gast en gastheer”, aldus een zegsman van het productiehuis.

Dat Wilfried de Jong en zijn gast 24 uur samen doorbrengen, wil niet zeggen dat continu wordt gepraat. “Als ze niet praten, zijn ze stil“, zegt de woordvoerder. “Soms eten ze wat, of er wordt even geslapen.

Van 24 uur met… worden acht afleveringen opgenomen en zijn – in gemonteerde vorm – eind 2007 op Nederland 3 te zien.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen