327.000 kijkers voor The Phone


De kijkcijfers van vrijdag 20 juli 2007 (SKO)

The Phone (AVRO, Ned3, 21:41) – Producent Beau van Erven Dorens heeft het programma The Phone, dat vrijdag bij de AVRO door 327.000 kijkers (madl: 5.7%) bekeken werd, inmiddels aan meerdere landen verkocht. Al aan het begin van zijn carrière was de presentator bezig met het bedenken van formats. “Nog ver voor Beau Rivage kwam hij relematig bij ons langs met de meest wilde ideeën voor nieuwe programma’s“, aldus producent Gijs van de Westelaken.

Van de Westelaken vervolgt in VARA TV Magazine: “We hebben wel tachtig nieuwe tv-formats samen bedacht, veelal studentikoze varianten op Te land, ter zee en in de lucht. Beau is een ongeleid projectiel, dat heel graag heel beroemd wil zijn, maar dan wel met zo gek mogelijke programma’s. Dat bijt elkaar. Na veel drammen en zeuren, ook daar is Beau bedreven in, lukte het uiteindelijk om Yorin te interesseren voor Beau Rivage.” De talkshow bleek geen succes en Beau erkende dat gelijk volgens producent Van de Westelaken. “Op zich heel knap, want zelfkritiek is niet iets waar Hilversum in uitblinkt. Na afloop van de tweede uitzending liep hij direct op ons af om zich te verontschuldigen: ‘sorry, sorry, het was volkomen kut’.

De Nijmeegse Vierdaagse (SBS6, 18:00) – In Nijmegen volbrachten vrijdag 34.019 wandelaars de 91e Vierdaagse, meldde de organisatie ’s avonds. Dinsdag waren 37.505 deelnemers begonnen aan het sportieve evenement. In totaal vielen 3486 wandelaars uit, van wie slechts 288 op de laatste wandeldag. Het aantal uitvallers op de laatste dag viel enorm mee gezien de slagregen die Nijmegen even na half twee trof, stelt de organisatie. De regen ging gepaard met hevig onweer. Volgens de organisatie en de gemeente Nijmegen leidde het noodweer nergens tot grote problemen. De uitzending van De Nijmeegse Vierdaagse op SBS 6 werd om 18.00 uur door 414.000 kijkers (madl: 11.3%) bekeken. Aansluitend trok de vroege editie van Hart van Nederland 797.000 kijkers (madl: 19.9%). De late editie van De Nijmeegse Vierdaagse werd door 663.000 kijkers (madl: 17.6%) bekeken, terwijl Het Gevoel van de Vierdaagse op Nederland 1 837.000 kijkers (madl: 19.4%) scoorde.

Concert at Sea (Tien, 22:55) – Concert at Sea was in juni van dit jaar opnieuw succesvol. Ook ditmaal was de line-up goed in orde met acts als Trijntje Oosterhuis, De Dijk en Van Velzen. De tweede editie was met 55.000 bezoekers uitverkocht. Bij Tien werd de registratie vrijdagavond laat door 177.000 kijkers (madl: 5.3%) bekeken. Bløf-lid Bas Kennis blikt met veel plezier terug op het festival. De optredens waren top en er waren geen noemenswaardige problemen. “Vrijwel alles is goed verlopen“, meldt hij op de site van het festival, via TVgids.nl. “Er heerste ondanks het gebrek aan zonneschijn een zomerse en relaxte sfeer.” Een klein smetje op het blazoen was echter de hoosbui die tijdens het concert van de Zeeuwse band losbrak, maar Kennis raakte er alleen maar meer door geïnspireerd: “Helse regenbuien? Kop op! Hoe langer dat publiek blijft staan, hoe meer ze het verdienen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen