Van Westerloo: ‘Gouden Kooi kan tandje minder’

Het realityprogramma De Gouden Kooi kan best wat minder grof. Dat vindt RTL- baas Fons van Westerloo. Dit najaar verhuist het programma van Tien naar RTL 5, na de overeenkomst die RTL met Talpa sloot. “Het kan best een tandje minder, om het maar even eufemistisch uit te drukken“, aldus Van Westerloo in De Telegraaf. “Bovendien is de Luxem- burgse mediawet een stuk puriteinser dan de onze. Natuurlijk moet De Gouden Kooi geen klooster worden. Ik ben geen moraalridder.

Van Westerloo voegt daar aan toe: “Maar ik ben er ook geen voorstander van dat alles maar moet kunnen onder het motto goed voor de kijkcijfers.

Van Westerloo zei eerder al trots te zijn dat Talpa-baas John de Mol aandeelhouder wordt. “De eerste winst voor hem is dat hij van zijn verliezen af is. De grote winst boekt hij op creatief vlak. Programma’s bedenken vindt hij het allerleukst en door de samenwerking met RTL zijn er voor hem ook meer internationale kansen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen