Nieuwe RTL-zender definitief RTL 8

De vierde zender van RTL Nederland gaat definitief RTL 8 heten. Dat heeft Fons van Westerloo, directeur van het omroepbedrijf, vandaag bevestigd in De Telegraaf. “Ik heb nog even gedacht aan RTL Plus, maar uiteindelijk leek me een naam met een cijfer toch beter“, aldus Van Westerloo. De ‘family of stations’ van RTL Nederland bestaat nu uit RTL 4, RTL 5 en RTL 7. Om het gat daartussen op te vullen met RTL 6, leek Fons geen goed idee. “Dat kan ik mijn vrienden bij SBS 6 niet aandoen.”

Dat zou ook van een enorme arrogantie getuigen. Een fout die je nooit moet maken: je zadelt de kijkers met een probleem op. Die zijn er al jaren aan gewend dat SBS 6 op 6 staat. En er is volgens mij geen zender in Nederland met een 8 in de naam.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen