The Phone blijft internationaal scoren

Het nieuwe programma The Phone, dat vanaf juli bij de AVRO is te zien, blijft ook internationaal hoge ogen gooien. Nadat het programma in april op de media- beurs in Cannes al erg gewild bleek, hebben nu ook landen als Griekenland en Australië toegehapt. Dat vertelt producent Willem Brom, die de formule samen met Beau van Erven Dorens verzon, bij het ANP. In Cannes verkocht Brom The Phone aan de internationale producent Freemantle, dat in ruim dertig landen opereert.

Op basis van die deal is het programma nu al in productie in Rusland. Opmerkelijk, vindt Brom, omdat de show in Nederland nog niet eens op de buis is geweest. Na Nederland zal de show dus snel in Rusland, Griekenland en Australië de lucht in gaan. In The Phone staan twee verstopte mobiele telefoons centraal. Diegene die een rinkelende telefoon opneemt is deelnemer aan het spel. Hij/zij moet samenwerken met degene die de andere telefoon opneemt. Samen kunnen ze 35.000 euro winnen. Elke aflevering heeft plaats in een andere stad in Nederland.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen