Spijkerman: ‘Afspraak met Fons van Westerloo’

Jack Spijkerman heeft een afspraak staan met RTL-baas Fons van Westerloo. Dat zei de presentator woensdag in RTL Boulevard. Ik was met John al aan het praten over een nieuw programma wat ik een beetje in mijn hoofd had zitten. En dat gesprek zetten we nu voort“, aldus Spijkerman in het entertainmentprogramma. “Ik heb woensdagmiddag Fons van Westerloo al even gesproken om een afspraak te maken. Fons was op vakantie, maar die afspraak die is gemaakt.

Spijkerman weet dat er veel geruchten zijn. “Laat ik helder zijn: er is duidelijk door John de Mol en Fons van Westerloo gezegd dat iedereen welkom is bij RTL.

Een overstap naar RTL van Jack Spijkerman, die een topzwaar contract met De Mol heeft, sluit Van Westerloo dus niet uit. Het oud-VARA-gezicht vertelt in het Algemeen Dagblad zich niet ongerust te maken. “Ik ben vanmorgen al gebeld door Van Westerloo. Dat doet hij niet als hij denkt: die hoef ik er niet bij. Ik ben met mijn creatieve team al druk bezig om een nieuw programma te bedenken. En misschien ga ik ook wel door met Koppensnellers. Daar moeten we het nog over hebben.

Sterrenmanager Frank Wisse denkt dat de twee er wel uit komen. “Kan bijna niet anders“, vertelt de manager. “Ga maar na: Jack Spijkerman heeft bij zijn overstap naar Tien een contract voor zeven jaar afgesloten met De Mol. Daarvan heeft hij er twee uitgediend. Jack verdient, schat ik, een salaris van een miljoen euro per jaar. Als ze niet met hem doorwillen, kan Jack dus een leuk bonnetje schrijven: 5 miljoen euro plus gederfde inkomsten vanwege het niet nakomen van afspraken met zijn productiebedrijf. En hij hoeft er niets voor te doen!

Volgens Wisse gaat RTL door met Spijkerman. “Wie weet wordt Jack weer in de armen gesloten door het publiek. Als het niet lukt, kan De Mol hem altijd nog afkopen. Maar ik sluit helemaal niet uit dat Spijkerman bij RTL op bijvoorbeeld zaterdagavond weer anderhalf miljoen kijkers kan trekken. Waarom niet?

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen