‘Onrust onder RTL-presentatoren’

De presentatoren van RTL zijn niet per se blij met de mogelijke komst van veel Tien-presentatoren. Volgens Boulevard– presentator Albert Verlinde heerst er ‘onrust’ in de sterrenstal van RTL. “Ze hebben zoiets van: er komt een hele tsunami aan van presentatietalent van Tien onze kant op, hoe moet dat nu?“, aldus Verlinde. Als voorbeeld noemt hij Wendy van Dijk. “Zij is overgestapt naar RTL om de grote dame van het amuse- ment te worden. Straks wordt ze overtrof- fen door Linda de Mol...”

Volgens Frank Wisse, manager van Wendy van Dijk, vaart Wendy haar eigen koers. “Dat heeft ze altijd gedaan en dat zal ze blijven doen. En ze heeft alleen maar respect voor Linda, die nu haar grootste concurrente wordt genoemd. Het leeft vooral bij de media“, aldus Wisse in De Telegraaf. “Bovendien heeft een weekend twee avonden. Die kun je ook nog verdelen. Wendy de ene avond, Linda de andere. RTL 4 wordt gewoon een ijzersterke entertainmentzender, met het beste dat Nederland te bieden heeft. Ik geloof verder niet dat Linda zin heeft in langlopende projecten als Idols, wat wel weer zal terugkomen. Dat programma is echt voor Wendy. En Linda gaat veel dingen in Duitsland doen. Ik verwacht dus dat het in de praktijk wel zal meevallen.

Ook Xenia, manager van Linda, ziet geen problemen tussen de het oud-SBS-gezicht en de voormalig TROS-presentatrice. “Linda is bezig met het opnemen van een tv-film voor Duitsland. Zij blijft gewoon haar dingen doen. Miljoenenjacht, Gooische Vrouwen… En trouwens, ze vindt Wendy geweldig.

RTL-gezicht Irene Moors, die al achttien jaar een contract heeft met de zender, wil niet verbloemen dat het spannend is bij RTL: “Er zijn nog nooit zoveel presentatoren geweest. Feit is dat er meer programma’s zijn voor minder zendtijd. Dus elke hoop dat je er iets bij krijgt, is weg. Zeker geen grote shows. Die zijn allemaal vergeven.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen